BINE DE ŞTIUT! Informații esențiale pe care trebuie să le dăm dispecerului de la 112, când avem o urgență

223
BINE DE ŞTIUT! Informații esențiale pe care trebuie să le dăm dispecerului de la 112, când avem o urgență - smurd48780838-1689924916.jpg
În situația unei urgențe, uneori nu este suficient să sunăm la 112, este important și ce informații transmitem operatorului pentru ca acesta să ne poată ajuta, iar timpul de intervenție să fie cât mai scurt, scrie stiri.tvr.ro


Medicul Irina Bulată Pop a arătat la TVR INFO că nu este de ajuns să spunem că ne aflăm în fața unei persoane care se simte rău. ”Se simte rău” - înseamnă mult prea multe lucruri din punct de vedere medical și atunci este foarte important să facem o evaluare a situației - persoană conștientă A, B, C, ca să știu dacă victima este conștientă sau inconstientă, dacă respiră sau nu respiră, acestea sunt lucruri esențiale pe care trebuie să spunem.

Pentru a da autenticitate apelului, pentru că sunt multe apeluri false și multe glume care se fac la 112, trebuie să ne prezentăm, să spunem unde ne găsim și care este situația cu care ne confruntăm.

Doctorul Irina Bulată Pop ne mai sfătuiște să nu ne pierdem în detalii, nu este important istoricul de acum 30 de ani, nu sunt importante operațiile de acum 50 de ani, ne concentrăm pe ce se întâmplă acum. Este foarte important pe lângă datele medicale, să dăm o adresă cât mai exactă.

Localizarea trebuie să se facă bazându-se pe repere.

Ne este foarte dificil, în momentul în care ne aflăm în ambulanță și GPS-ul ne arată o clădire, să ne dăm seama care este scara unu sau scara doi, dacă intrarea în clădire este în partea din spate (...) Dați repere clare, subliniează medicul.

Irina Bulată Pop a făcut un apel la populație. Vă rog trimiteți pe cineva în întâmpinarea echipajului de prim ajutor, salvează timp și, mai ales, în cazul copiilor timpul este vital. Cu cât ajungem mai repede la situația critică cu atât, probabil, că situația va merge mai bine. Atunci, trimitem pe cineva în întâmpinare, oferim repere și obligatoriu, tineți telefoanele lângă dumneavoastră, a transmis medicul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7673 secunde