Bișnițarii de țigări și-au mutat cartierul general în Constanța. Unde au năvălit contrabandiștii

428
1
Bișnițarii de țigări și-au mutat cartierul general în Constanța. Unde au năvălit contrabandiștii - fondbisnitaritigariinvadatpiatat-1420656482.jpg

Articole de la același autor

După numeroase razii, descinderi în "bârlogurile" contrabandiștilor și confiscări, oamenii legii au înregistrat o victorie notabilă în lupta cu bișnița de țigări. Este vorba despre scoaterea zonei Gara Constanța de pe harta comerțului ilegal cu țigarete de contrabandă.

Deși, foarte probabil, succesul nu va fi de durată, prin acțiunile întreprinse de polițiștii constănțeni și măsurile dispuse de magistrați, s-a reușit, măcar pentru moment, ca în stațiile de autobuz de la gară să nu se mai audă vestitele îndemnuri "Țigări, țigări avem!". Iar asta în condițiile în care se ajunsese în situația ca peronul stației RATC din zona menționată să fie "loc de muncă" pentru aproximativ 20 de bișnițari de țigări, care lucrau în schimbări. Concret, s-a reușit "curățarea" zonei după ce șase indivizi au fost arestați, iar alți 13 au primit interdicție să se mai apropie de Gara Constanța și de Abator.

Dar fenomenul bișniței de țigări este precum balaurul din basme; de îndată ce i se taie un cap, alte trei îi cresc în loc. În consecință, în ultima perioadă, contrabandiștii de țigări și-au schimbat zona de acțiune, dar nu și obiceiul.

Zona din apropierea pieței Tomis 3 este cunoscută ca fiind una preferată de acești comercianți ilegali, dar, după izgonirea din zona gării, numărul acestora a crescut considerabil, după cum ne-au semnalat locuitorii din cartierul respectiv.

"Încă dinainte de Crăciun, parcă ne-au invadat. Și în lunile trecute erau mulți, dar, de aproximativ o lună, nu se mai poate! Sunt zeci, la orice oră din zi și din noapte. Au invadat trotuarul de pe strada Soveja, de la intersecția cu B-dul Tomis până în fața Poștei, intrarea în parcare, aleea spre piață. Sunt impertinenți, dacă îndrăznește cineva să le facă vreo observație, mai că sar la bătaie!", ne-a semnalat Florin Lungu, cititor al ziarului "Cuget Liber".

Potrivit oamenilor legii, periodic sunt efectuate acțiuni în zonă. De altfel, înainte de sărbătorile de iarnă, polițiștii de la Secția 2, de la Garda de Coastă și jandarmii își făcuseră un obicei din a descinde în respectiva piață în fiecare sfârșit de săptămână, confiscând țigările pe care le găseau asupra contrabandiștilor. Mai mult, astfel de acțiuni vor fi efectuate și pe viitor. 

Comentează știrea

p
8 ianuarie 2015
p

Politistii din zona Tomis III sunt mai hoti.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0894 secunde