BMW-urile Poliției implicate în trei accidente și un deces

201
BMW-urile Poliției implicate în trei accidente și un deces - image20230325261627220bmwuripoli-1694177662.jpg

Articole de la același autor

Pentru Poliția Rutieră, IGPR a achiziționat 600 de autoturisme. În primele șase luni de la darea în folosință, trei dintre BMW-urile Poliției au fost implicate în accidente rutiere. Într-unul dintre incidente, o persoană a decedat.


În urma unui contract de 98.006.046 de lei, preț fără TVA, IGPR a achiziționat 600 de mașini marca BMW, pentru dotarea Poliției Rutiere. Noile autoturisme au înlocuit Daciile Logan. Jumătate din achiziție a fost finanțată prin intermediul banilor europeni (programul P.O.I.M, axa 2.5). Pentru respectivele autoturisme s-au dorit anumite specificații tehnice, iar producătorii trebuiau să le îndeplinească. După ce primul loc a intrat în folosință, trei dintre BMW-urile Poliției au fost implicate în accidente rutiere. În urma unui incident, o persoană și-a pierdut viața.


Primul lot de autoturisme a ajuns la finalul lui martie 2023. Conform unui raport întocmit pe perioada 1 ianuarie – 23 august 2023, trei autoturisme marca BMW, care se află sub tutela Poliției Române, au fost implicate în accidente rutiere, conform Presshub.ro: „În perioada 01.01-23.08.2023, trei autospeciale marca BMW, din dotarea structurilor de poliție rutieră, au fost implicate în accidente rutiere. În prezent, sunt efectuate cercetări pentru stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-au produs accidentele, sub supravegherea procurorului desemnat din cadrul unității de parchet competente”.


Primul incident rutier a avut loc în Cluj-Napoca, la o lună după ce polițiștii au primit noile BMW-uri. Pe strada Teodor Mihaly, iar o persoană a ajuns la spital. Ultimul accident rutier s-a soldat cu moartea unei femei de 52 de ani. Cel de-al treilea accident a avut loc la data de 1 august, în jurul prânzului, pe DN 2 – E85.


„În jurul orei 13:37, pe 1 august, o autospecială din cadrul IPJ Suceava care se deplasa pe Drumul Național 2 – E85, din direcția București către Suceava, la intersecția cu DN 11 A (în afara municipiului Adjud, la intersecția cu DN 11A, la km 233+800), a fost acroșată de un alt autovehicul care ar fi pătruns de pe un drum secundar.


În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea a două persoane aflate în autoturismul care a pătruns pe DN 2. Cele două victime au fost transportate la spital. Una dintre victime, o femeie de 52 de ani, pasageră în autoturism, a decedat la Spitalul Municipal Adjud”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1601 secunde