Braconieri în plasa Gărzii de Coastă

433

Articole de la același autor

Garda de Coastă a întocmit, într-o singură zi, cinci dosare penale, unor bărbați surprinși pescuind deși nu aveau acest drept.
Joi după-amiază, lucrătorii Grupului de Nave Constanța au fost informați că pe Marea Neagră se află o ambarcațiune cu patru pescari, care desfășoară activități de pescuit industrial fără autorizație. Nava Gărzii de Coastă ajunsă în zonă a depistat, la aproximativ cinci kilometri travers de Tuzla, o lotcă cu motor atașabil, în care se aflau Macarie Simion, de 53 de ani, Constantin Teofan, de 62 de ani, Nicolae Mergean, de 52 de ani, și Viorel Tarasoi, de 66 de ani.
În barcă, au mai fost găsite o unealtă de pescuit marin tip paragat alcătuită dintr-un șir de cârlige cu nadă fixate de un odgon și folosită cu precădere la pescuitul calcanului sau al sturionilor în lungime de aproximativ 500 metri și cantitatea de 16,5 kilograme de pește proaspăt din specia guvid.
Toate bunurile și peștele au fost confiscate, iar cei patru braconieri sunt anchetați penal.

În aceeași zi, în apropierea localității Ovidiu, polițiștii au oprit un Opel Vectra, la volanul căruia se afla Petrișor Micșa, de 58 ani, din Constanța. În mașină, a fost găsită cantitatea de 11 kilograme de stavrid, pentru care bărbatul nu avea acte de proveniență și transport. În consecință, și în acest caz, peștele a fost confiscat, iar șoferul va fi cercetat penal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7447 secunde