Braconieri în "plasele" Gărzii de Coastă

171
Braconieri în

Polițiștii de frontieră au acționat pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, depistând cinci bărbați care transportau 27 plase de pescuit tip monofilament în lungime de peste 800 metri. În urma unei acțiuni comune cu reprezentanți ai Rezervației Deltei Dunării de la Sulina, au mai fost descoperite abandonate opt plase tip setcă în lungime de 270 metri și 55 kilograme pește.


Ieri, în jurul orei 10.30, polițiștii de frontieră de la Tulcea au acționat în zona localității Iazurile, unde au surprins doi bărbați, de 28 și respectiv 31 de ani, care transportau în doi saci de rafie opt setci de tip monofilament și din fir textil, în lungime de 230 metri.


Tot ieri, în jurul orei 10.45, polițiștii de frontieră de la Isaccea au depistat doi bărbați, de 46 și respectiv 28 de ani, care transportau în doi saci de rafie 10 plase monofilament în lungime de 428 metri și 17 kilograme pește.
De asemenea, în jurul orei 13.30, polițiștii de frontieră de la Sulina au verificat pe unul din canalele din apropierea localității Cardon o ambarcațiune tip lotcă condusă de un bărbat de 51 ani. În barcă au fost găsite 8 plase monofilament în lungime de 170 metri și o unealtă tip prostovol.


În aceeași zi, în intervalul orar 06.00 - 10.00, polițiștii de frontieră din Sulina au acționat pe canalul Sfiștofca, în cooperare cu reprezentanții Rezervației Delta Dunării, ridicând în vederea confiscării opt plase tip setcă în lungime de 270 metri și 55 kilograme pește găsite abandonate.


Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele în lungime de 1.089 metri, o ambarcațiune, un motor marca Johnson de 4 CP și 2 rame, iar cantitatea de pește a fost predată unor societăți comerciale de profil în vederea valorificării.
Persoanele în cauză domiciliate în județul Tulcea sunt cercetate pentru braconaj pisciol.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8881 secunde