Polițiștii de frontieră întocmesc dosare penale șoferilor prinși în ilegalitate

197
Polițiștii de frontieră întocmesc dosare penale șoferilor prinși în ilegalitate - costumprotectiedetasamentinterve-1358502911.jpg

Polițiștii din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosare penale unor șoferi care au comis mai multe infracțiuni la regimul rutier.
Astfel, polițiștii de frontieră de la Grupul de Nave Constanța au oprit pentru control, în Portul Constanța, un BMW înmatriculat în Bulgaria. Șoferul, în vârstă de 28 de ani, din Năvodari, emana halena alcoolică și a fost supus testului Drager efectuat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,69 mg/l alcool în aerul expirat.


În urma verificărilor a mai rezultat faptul că polița de asigurare tip carte verde a autoturismului era falsă, dar și faptul că șoferul avea suspendat dreptul de a conduce un autovehicul din data de 12 decembrie 2012.


În consecință, șoferul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are suspendat dreptul de a conduce și refuzul unei persoane de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


De asemenea, ieri, polițiștii de frontieră de la Sulina au oprit pentru control pe comunicația Cardon – Sulina un Mitsubishi Pajero, fără plăcuțe de înmatriculare, condus de un bărbat de 32 ani.


Verificările au stabilit faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul și că respectivul autoturism nu este înmatriculat. Șoferul a declarat că autoturismul îi aparține și că nu a avut timpul necesar pentru a-l înmatricula.


Persoana în cauză este cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere și punerea în circulație și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4545 secunde