Polițiștii de frontieră, pregătiți pentru afluxul de călători la ieșirea din țară

857
Polițiștii de frontieră, pregătiți pentru afluxul de călători la ieșirea din țară - politiadefrontiera1-1357482984.jpg
Polițiștii de frontieră sunt pregătiți pentru întoarcerea cetățenilor români și străini în țările de reședință, respectiv de origine, după petre-cerea sărbătorilor de iarnă și a revelionului pe teritoriul țării noastre. 


În această perioadă, cetățenii români, sta-biliți în străinătate și cetățenii străini, aflați în vizită în țara noastră, se reîntorc în țările de reședință, motiv pentru care, în punctele de trecere, se înregistrează creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport pe sensul de ieșire din țară.

"Momentan nu avem situații de aglo-merare la niciunul dintre punctele de trecere însă, dacă va fi cazul, vom lua măsuri de creștere a numărului arterelor de control și vom coopera operativ cu reprezentanții autorităților de frontieră din state vecine în vederea acționării în comun pentru fluidizarea traficului frontalier. Dacă situația o va impune, se vor constitui rezerve de personal", a declarat Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Pentru evitarea aglomerărilor, polițiștii de frontieră recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasoli-citărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

În situația în care există nemulțumiri cu privire la modul în care a fost efec-tuat controlul la trecerea frontierei, participanții la trafic pot suna la numărul de telefon al Poliției de Frontieră Române - 021.9590, unde aspectele sem-nalate vor fi preluate de către polițiștii de frontieră, care vor acționa în consecință, legal, de la caz la caz. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4828 secunde