Trenurile de pasageri vor circula între România și Ungaria fără schimbarea locomotivei la frontieră

279
Trenurile de pasageri vor circula între România și Ungaria fără schimbarea locomotivei la frontieră - locomotivasarmasag43291600134424-1355069746.jpg

Trenurile de pasageri vor circula între România și Ungaria fără schimbarea locomotivei la graniță odată cu trecerea la noul mers de tren 2012 - 2013 din data de 9 decembrie, informează CFR Călători, transmite Agerpres.


În 9 decembrie intră în vigoare primul contract de interoperabilitate încheiat pentru remorcarea trenurilor internaționale între România și Ungaria, fără schimbarea locomotivei la frontieră.

Acest contract bilateral reprezintă concretizarea măsurilor de interoperabilitate promovate de Uniunea Europeană, obiectivul fiind fluidizarea traficului în frontiera de stat Curtici și optimizarea utilizării materialului rulant de tracțiune.

Contractul a fost încheiat în luna august 2012, între CFR Călători SA- operatorul național din România și operatorul de tracțiune din Ungaria - Compania MAV-Trackio Zrt pentru remorcarea trenurilor de pasageri, completează sursa citată.

 

Citește articolul integral

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 03 Decembrie 2012
Stire din Economie : Ce rezervă de aur mai are România
Pagina a fost generata in 0.4701 secunde