Braconieri prinși în flagrant, la Constanța și în Delta Dunării

629

Articole de la același autor

Poliția Română a confiscat peste 350 de kilograme de pește, unelte de pescuit și ambarcațiuni, în urma unei acțiuni desfășurate, zilele trecute, pe Marea Neagră, în zona litorală și în Delta Dunării. 


Polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție "Delta Dunării" au efectuat șapte controale (două pe mare, două în zona litorală Vadu și trei în Delta Dunării). Au fost confiscate sau ridicate în vederea confiscării 366 kg de pește, patru plase de pescuit, în lungime totală de 500 de metri, trei ambarcațiuni, trei motoare de ambarcațiune, un rezervor de ambarcațiune și șase rame, în valoare de aproximativ 51.500 de lei. 


Spre exemplu, în data de 10 septembrie, doi bărbați au fost prinși în timp ce pescuiau cu unelte interzise, într-o ambarcațiune fără licență, în dreptul localității Vadu. În momentul flagrantului, aceștia aveau capturate 231 kg de pește proaspăt din specia pisică de mare. Ambarcațiunea și motorul au fost ridicate în vederea confiscării până la definitivarea cercetărilor. 


În urma verificărilor, au fost constatate cinci infracțiuni prevăzute de OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 400 de lei. Patru persoane au fost conduse la sediul poliției pentru cercetări. Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0686 secunde