Militarii și polițiștii, țepuiți la bani! "Așa se fură la MAI"

379685
24
Continuă bătaia de joc la adresa militarilor și polițiștilor, cărora li s-au mărit salariile doar pe hârtie, însă în buzunar nu s-a produs vreo modificare. Mai mult decât atât, unii polițiști spun că au primit mai puțini bani față de lunile anterioare! Oamenii legii au reacționat vehement și arată cu degetul spre marile sindicate, care nu le-au apărat drepturile așa cum se cuvine. 


Militarilor și polițiștilor care au fost viciați în anul 2009 de solda sau salariul de merit li s-a promis o creștere de 20% a salariului. Cum nu s-au găsit destui bani, s-a luat decizia ca, în acest an, să fie o creștere de doar 10%, urmând ca, în luna august 2017, să intre în vigoare restul creșterii salariale. 


"Unde e creșterea?"


În timp ce o parte a polițiștilor se plângeau că au salariul mărit doar cu 10 lei, mai mulți polițiști au declarat că au câștigat mai puțin în septembrie decât în luna anterioară creșterilor de salarii promise. 


"Unde e creșterea? Deși mi-au pus 80 lei la salariu, este 1.190 acum și 50 lei prima gradație. Am luat mai puțin cu 400 lei ca în ultimele două luni, în condițiile în care am avut ore de week-end destule, fără noapte, dar la ălea de noapte iei până în 200 lei, deci unde e creșterea? În plus, cum se face că fix acum, la creștere, banii de haine i-au băgat pe fluturaș, nu e dubios?", a declarat agentul de poliție Alexandru T. 


"Erori de calcul…"


O eroare de calcul, spune SNPPC, a dus la apariția situațiilor în care majorarea a fost mai mică decât cea promisă, iar diferențele rezultate vor fi acordate luna viitoare. 


"Începând cu luna septembrie 2016, trebuia să se acorde creșterea de 10% pentru toți polițiștii care nu au avut salariul de merit la 31 decembrie 2009. Conducerea SNPPC a discutat cu reprezentanții Direcției Financiare din IGPR și a rezultat faptul că în programul de salarizare s-a introdus majorarea de 10% pentru toți polițiștii în cauză. Din pricina unor erori de calcul, în toate structurile Poliției Române au apărut situații în care majorarea s-a făcut într-un procent mai mic de 10%. În aceste situații, se recalculează majorările de 10%, iar diferențele rezultate vor fi acordate la salariul din luna octombrie", explică situația Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, în cadrul unui comunicat de presă. 


"Nu vă miroase a plângere penală?"


"La salariul avut la nivelul anului 2009, s-a aplicat faimoasa majorare de 10%. După asta, s-a verificat câți polițiști, după majorare, au salariul minim garantat de 1.250 lei, deși asta trebuia verificat și aplicat în luna mai 2016. Dar, d-aia s-au făcut că plouă în mai și uite așa au reușit să diminueze numărul polițiștilor care nu aveau salariul minim garantat în plată. Mai mult, legea salarizării spune că, pe lângă salariul funcției de bază, polițistul primește sporuri, indemnizații, compensații, prime, premii și alte drepturi. Mărirea salarială din această lună este 50% din solda de merit. După precizările MAI, această majorare este considerată spor și, conform altor precizări anterioare marca Drăgulin, majorarea-spor a fost inclusă în salariu. Rezultatul? Mărirea e nimic! Uite așa se fură fix la MAI. Nu vă miroase a plângere penală?", a precizat Sindicatul Agenților Poliției de Frontieră Garda de Coastă. 


Prin aplicarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2015, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, s-a stabilit ca aproximativ 70% din personalul instituțiilor din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională va beneficia de o măsura repa-ratorie. Decizia îi vizează pe cei care nu au avut cuprins, în anul 2009, solda sau salariul de merit în cuantumul soldei sau salariilor de funcție. 


Comentează știrea

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
LA Fel de Teputi si Noi
16 septembrie 2016
Trăim În Romania

La fel si la militari chiar mai rău Ne ducem la bahaos cu așa stabilitate .

Alex
16 septembrie 2016
Praf in ochi

La militari e mai rau

BSorin
16 septembrie 2016
Bataie de joc

Unde este DNA-UL????

Pompier
16 septembrie 2016
Pff

Eu am luat mai puțin ca luna trecuta cu 200 lei..mare mizerie ne fac bukangii ăștia..

Cristi
16 septembrie 2016
Salarizare !!

Fraților,vb.sa crească și la noi salariul minim pe economie ??? Din 2009 e rămas la 600 Ron.Trezireaaaa

alx
16 septembrie 2016
Incredibil...

Deci nu pot spune mai mult decat :INCREDIBIL ce pot sa ne faca acesti domni care conduc tara .... am ajuns rau rau de tot ...

El
16 septembrie 2016
Tu

Oameni buni este incredibil ca aici e vorba de cresteri salariale din 2009, au trecut 7 ani de atunci si nu s.a rezolvat nimic. Incredibil cata rabdare are poporul asta prost de romani

Niji
16 septembrie 2016
Salariu

Am terminat scoala de maistri in 2013 si am salariu de 1100 cu salariu de merit asa cum sau lăudat mai mari ai armatei de la 01 august Si mai si vor armata profesionistă Daca mai am si o misiune de 1-2 săptămâni mai imi ia 3-4 milioane sin salariu Noroc cu norma de hrana

pompier
16 septembrie 2016
salariu

Si la pompieri sa luat cu 300-400 roni mai putin

LeoUngurul
16 septembrie 2016
Fraierii romani

Am mai luat o teapa,salariul mi s-a redus cu 160 de lei fata de luna anterioara,și am lucrat la fel ,sa va ia Dracu pe toți parlamentarii și pe cei din MAI sa va descarcereze mamele voastre f... în nație de hoți! !

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9966 secunde