Chestorul Despescu, prezent la Convenția Șefilor Polițiilor Europene

332

Articole de la același autor

Șeful Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, participă, în aceste zile, la Convenția Șefilor Polițiilor Euro-pene, care are loc la sediul Europol. 


Evenimentul reunește, la Haga, repre-zentanți la nivel înalt ai instituțiilor majore de aplicare a legii și experți în domeniu, atât de la nivelul statelor membre, cât și de la nivelul agențiilor europene de aplicare a legii.


Principalele teme dezbătute vizează cooperarea internațională, implicațiile de securitate ale crizei migrației, terorismul, criminalitatea informatică și impactul dezvoltării tehnologiilor digitale. 


În cadrul evenimentului, delegația Poliției Române a avut o serie de întâlniri bila-terale, în cadrul cărora a fost subliniată buna colaborare polițienească existentă și dorința de consolidare a relațiilor dezvoltate în timp, dezvoltarea strategiilor comune pentru combaterea criminalității transfrontaliere, a cybercrime-lui și a criminalității itinerante.


Profesionalismul polițiștilor români a fost apreciat și în ceea ce privește combaterea migrației ilegale, eforturile acestora de preîntâmpinare contribuind la asigurarea securității în întreaga zonă europeană, având în vedere poziția geografică a României. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.5521 secunde