Braconierii de pește, puși pe fugă de polițiștii de frontieră

737
Braconierii de pește, puși pe fugă de polițiștii de frontieră - braconieriidepeste2-1555943771.jpg

Articole de la același autor

Sute de metri de plase interzise și zeci de kilograme de pește au fost confiscate de polițiștii de frontieră în ultimele trei zile. Braconierii au fost depistați în timpul unor controale de rutină, atât în județul Constanța, cât și în județul Tulcea. Aceștia și-au intensificat activitatea în ultimele săptămâni, cu prilejul Floriilor sărbătorite week-endul trecut.

Astfel, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, în apropierea localității Sinoe, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 44 și 67 de ani, domiciliați pe raza județului Constanța.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul aflat la volan nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, la controlul efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în habitaclul autovehiculului, opt plase de pescuit de tip monofilament în lungime totală de 350 de metri și cantitatea de 7,8 kilograme pește, specia caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale.

De asemenea, tot la finele săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Pardina au oprit pentru control, pe raza localității Ceatalchioi, un autovehicul înmatriculat în România, condus de cetățeanul român B.T., în vârstă de 70 de ani, domiciliat pe raza județului Tulcea. Cu prilejul verificărilor, în autovehicul, a fost descoperită cantitatea de 25 kilograme de pește, din specia plătică, în stare proaspătă pentru care persoana în cauză nu deținea documente legale.

S-au dus cu peștele în piață

În același interval, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, în zona Pieței din localitatea Hârșova, au surprins un bărbat în vârstă de 49 de ani, domiciliat pe raza localității Hârșova, care oferea spre vânzare cantitatea de 28 kilograme de pește, din specia crap, în stare proaspătă, fără să dețină autorizație de comercializare. De asemenea, a fost depistat un cetățean român, în vârstă de 48 de ani, tot din Hârșova, care deținea cantitatea de șase kilograme de pește, din specia crap, în stare proaspătă, fără să dețină documente de proveniență.

Totodată, în aceeași zonă, a fost găsită cantitatea de 28 kilograme de pește, din specia plătică, în stare proaspătă, precum și cantitatea de patru kilograme pește afumat, din aceeași specie. "Întreaga cantitate de pește a fost predată unor societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, plasele au fost ridicate în vederea confiscării, iar polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținerea, transportul și comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește, producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit, pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție și au fost aplicate două amenzi contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei", precizează reprezentanții Gărzii de Coastă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4095 secunde