Bunuri contrafăcute în valoare de peste un milion de lei, descoperite de inspectorii vamali

403
Bunuri contrafăcute în valoare de peste un milion de lei, descoperite de inspectorii vamali - 1-1712926300.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători - Direcția Regională Vamală București, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București - Otopeni (CSCTFABO), au efectuat mai multe controale specifice, în baza analizei de risc.

Ca urmare a acestor controale, au fost descoperite, în bagajele a două pasagere care călătoreau pe ruta Istanbul-București, peste 800 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional.

Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.200.000 lei.

„În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazurilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Menționăm că, deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Biroul Comunicare, Relaţii Publice şi Mass Media din cadrul Autorităţii Vamale Române. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2952 secunde