Constanţa Sud: Peste 13 tone de bomboane şi cinci tone de pahare din carton, reţinute de inspectorii vamali

156
Constanţa Sud: Peste 13 tone de bomboane şi cinci tone de pahare din carton, reţinute de inspectorii vamali - 1-1711369541.jpg
Inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanța Sud - Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în trei containere sosite din China, aparținând unor societăți comerciale cu sediul în România și Ucraina.

Ca urmare a controalelor, inspectorii vamali au descoperit peste 13 tone de bomboane, cinci tone de pahare din carton și 3.000 lenjerii de pat susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 4.000.000 lei.

„În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazurilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Menționăm că, deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Biroul Comunicare, Relaţii Publice şi Mass Media din cadrul Autorităţii Vamale Române. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9868 secunde