Călători cu teste PCR false, depistați la graniță, la Vama Veche

155
Călători cu teste PCR false, depistați la graniță, la Vama Veche - xgardateste-1641564525.jpg
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au depistat doi români și doi cetățeni turci care au prezentat autorităţilor competente teste negative false pentru detecția infecţiei cu virusul SARS-COV-2, cu scopul de a evita măsura carantinării.

Joi, 6 ianuarie, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, pe sensul de intrare în țară, s-au prezentat doi români și doi cetățeni turci, toţi bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 50 de ani, călătorind cu un autoturism. Aceștia au prezentat autorităţilor competente, pentru control, teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Constanţa, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând faptul că documentele în cauză nu respecta condițiile de fond, iar datele înscrise în ele nu sunt reale. În prezent, polițiștii de frontieră constănţeni efectuează verificări față de cele patru persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Totodată, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanţa au dispus carantinarea persoanelor în cauză, pentru o perioadă de 14 zile, la adresele declarate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1592 secunde