Focar de infecție COVID 19 în Penitenciarul Poarta Albă. „A fost confirmat 7,8% din efectivul deținuților”

738
Focar de infecție COVID 19 în Penitenciarul Poarta Albă. „A fost confirmat 7,8% din efectivul deținuților” - xfondpenitenciarcovid-1641218647.jpg
În Ajunul Crăciunului a fost depistat un caz de infectare cu noul coronavirus în rândul deținuților din Penitenciarul Poarta Albă, iar de atunci numărul celor infectați a crescut la 48. În prezent, este confirmat un procent de 7,8% din efectivul persoanelor încarcerate. Toți cei confirmați se aflau în două pavilioane ale unității și au fost transferați la Spitalul Penitenciar Poarta Albă.

Datele centralizate la nivelul autorităților județene arată că luni, 3 ianuarie, comuna Poarta Albă înregistra o rată a infectării cu coronavirus de 8,87, având 53 de confirmări la un număr de aproximativ 5.900 de locuitori. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, cele mai multe cazuri confirmate în localitate, respectiv 48, se află în incinta Penitenciarului Constanța – Poarta Albă. Acesta este și motivul pentru care nu a fost necesară impunerea de măsuri suplimentare de restricție în localitate.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Poarta Albă, a fost confirmat cu noul coronavirus un procent de 7,8% din efectivul persoanelor private de libertate, care era încarcerat în două pavilioane din unitatea de detenție.

„În urma simptomatologiei specifice, urmată de testarea rapidă în rândul persoanelor private de libertate, în data de 23 decembrie 2021, o persoană privată de libertate custodiată de Penitenciarul Constanța Poarta Albă a fost confirmată cu SARS – COV 2. Ulterior, în urma extinderii anchetelor epidemiologice, au fost identificate persoanele care au intrat în contact direct cu primul caz confirmat, iar în urma testării acestora, în conformitate cu metodologia națională și deciziile directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, a fost confirmat cu Covid 19 un procent de 7,8% din efectivul persoanelor private de libertate custodiate”, a afirmat pentru „Cuget Liber” inspector de poliție penitenciară Camelia Georgiana Dobrinaș.

Aceasta a mai precizat că 84% din efectivul custodiat este vaccinat cu schemă completă anti SARS-COV 2.

„Totodată, facem mențiunea că demersurile efectuate au rezultat în limitarea propagării infecției la doar două pavilioane de detenție, fapt ce a determinat ca persoanele private de libertate depistate pozitiv să manifeste o simptomatologie ușoară, acestea fiind transferate la Penitenciarul Spital Constanța Poarta Albă în vederea monitorizării și acordării îngrijirilor medicale de specialitate. Specificăm că, de altfel, regula generală este ca la nivelul sistemuui penitenciar, toate persoanele private de libertate confirmate SARS-CoV 2 sunt transferate în vederea internării în penitenciare spitale, cu celeritate. În vederea prevenirii infectării cu virusul SARS Cov 2, în toate spațiile unității intens tranzitate se efectuează zilnic dezinfecție prin clorinare, iar săptămânal se efectuează nebulizare. Atât personalului unității cât și persoanele private de libertate poartă echipament de protecție corespunzător, activitățile desfășurându-se în grupuri mici, cu respectarea distanțării sociale”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al unității penitenciar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6223 secunde