Călin Popescu Tăriceanu, audiat! Ar fi primit foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari

113
Călin Popescu Tăriceanu, audiat! Ar fi primit foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari - tariceanu-1543307814.jpg
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru care DNA a solicitat încuviințarea urmăririi penale, va fi audiat marți, începând cu ora 10,00, în Comisia juridică. 


Audierea celui de-al doilea om în stat are loc în condițiile în care DNA a cerut Senatului încuviințarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii DNA susțin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.


Comisia juridică a Senatului trebuie să întocmească raportul la solicitarea DNA până pe data de 10 decembrie.

Călin Popescu-Tăriceanu a avut termen cinci zile pentru a-și studia dosarul întocmit de procurorii DNA și după lecturarea unei părți din el președintele Senatului a afirmat că acesta "nu are susținere în acuzare și este făcut pentru alte scopuri".

Pe 7 noiembrie, Direcția Națională Anticorupție a cerut Senatului încuviințarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susțin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Biroul permanent al Senatului a repartizat Comisiei juridice, în urmă cu două săptămâni, solicitarea DNA și dosarul care îl vizează pe președintele Camerei superioare a Parlamentului.

Raportul Comisiei juridice va fi repartizat de Biroul permanent pe ordinea de zi a plenului, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6842 secunde