Adina Florea, propusă de Toader pentru conducerea DNA, respinsă de Iohannis

511
Adina Florea, propusă de Toader pentru conducerea DNA, respinsă de Iohannis - klausiohannisrespinge-1542820087.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a respins, ieri, propunerea făcută de Tudorel Toader la șefia DNA, în persoana Adinei Florea, pe "motive de nelegalitate". Șeful statului a respins alte patru propuneri înaintate de ministrul Justiției. Klaus Iohannis a respins practic toate propunerile de numire înainte de Tudorel Toader.

"În luna octombrie a.c., ministrul justiției, domnul Tudorel Toader, a transmis Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, următoarele propuneri de numire a unor procurori în funcții de conducere: doamna Adina Florea, pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Florena-Esther Sterschi, pentru funcția de procuror șef al Secției de resurse umane și documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, doamna Elena Giorgiana Hosu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, doamna Iuliana Nedelcu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, doamna Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcția de procuror-șef al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În conformitate cu dispozițiile art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare și, având în vedere considerentele Deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României respinge propunerile înaintate de către ministrul justiției, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcție de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) și (12) din Legea nr. 303/2004", se spune în comunicatul transmis de reprezentanții Administrației Prezidențiale.

Adina Florea a avut o primă reacție după ce instituția respectivă a anunțat că președintele Klaus Iohannis a respins nominalizarea sa la șefia DNA.

"Este decizia domnului președinte, nu am niciun comentariu", a declarat Adina Florea, la Antena 3, cea care, în prezent, conduce Secția pentru magistrați proaspăt înființată.

De altfel, Klaus Iohannis lăsa de înțeles, luna trecută, că nu o va numi pe Adina Florea la DNA și invoca aceleași condiții de legalitate ce nu ar fi îndeplinite.

"Avem un aviz negativ de la CSM, aviz care conține câteva lucruri care trebuie să ne dea foarte, foarte mult de gândit. Voi face declarații pe această chestiune când ne întoarcem în țară. Până atunci am solicitat departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri, după care putem să vorbim mai mult. Nu voi accepta nimic ce reprezintă un pas înapoi în lupta anticorupție din România", declara Klaus Iohannis, în timp ce se afla la Bruxelles.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5708 secunde