Iohannis îi răspunde lui Dragnea: Asta cu suspendarea devine așa un loc comun. Nu mi-a fost și nu-mi e teamă nici de CCR

137
Iohannis îi răspunde lui Dragnea: Asta cu suspendarea devine așa un loc comun. Nu mi-a fost și nu-mi e teamă nici de CCR - yje2nweyztrmztbkognintfmnwy5yjvh-1542890802.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis spune că discuția despre o eventuală suspendare a sa devine "un loc comun", adăugând că nu se teme de așa ceva, întrucât toate acțiunile sale se încadrează în cadrul constituțional. "A, că nu le convine... asta este posibil, dar nicio acțiune a mea nu s-a situat în afara cadrului constituțional", a declarat Iohannis.

Întrebat, joi, de jurnaliști, dacă îi este teamă că s-ar putea ajunge la Curtea Constituțională sau la o eventuală suspendare a sa, Klaus Iohannis a spus: "Asta cu suspendarea, între timp devine așa, un loc comun".

"Nu mi-a fost și nu îmi este teamă de așa ceva și nici de Curtea Constituțională. Absolut toate acțiunile mele se încadrează perfect în cadrul constituțional. A, că nu le convine... asta este posibil, dar nicio acțiune a mea nu s-a situat în afara cadrului constituțional, egal cum vrea unul sau altul să interpreteze aceste lucruri", a continuat șeful statului.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, după CEx, că respingerea numirii Olguței Vasilescu de către președintele Klaus Iohannis ar fi "o încălcare flagrantă a Constituției".

"Ne-am obișnuit cu dl Iohannis să facă orice, dar ar fi o încălcare flagrantă a Constituției", a spus Dragnea, întrebat dacă este de părere că președintele ar putea respinge numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Dezvoltării Regionale.

"În cazul în care refuză, vom acționa constituțional. O să ne întâlnim și o să stabilim ce facem. (...) În situația din România, bineînțeles că întotdeauna avem cel puțin două planuri", a mai spus liderul PSD.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, că Lia Olguța Vasilescu este propunerea PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar Mircea Drăghici pentru funcția de ministru al Transporturilor.

Decizia a venit după ce, marți, președintele Klaus Iohannis a respins propunerile făcute anterior pentru cele două ministere Ilan Laufer - Dezvoltare Regională și Lia Olguța Vasilescu - Transporturi pe motiv că sunt nepotrivite.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4802 secunde