PNL atacă la CCR proiectul privind executarea pedepselor la domiciliu

94
PNL atacă la CCR proiectul privind executarea pedepselor la domiciliu - orban-1542891638.jpg
Partidul Național Liberal a sesizat, joi, Curtea Constituțională în legătură cu modificările aduse Legii privind executarea pedepselor privative de libertate. Liberalii spun că Parlamentul a ignorat o decizie precedentă a CCR care declara actul normativ neconstituțional în integralitatea lui și nu l-a respins.



PNL afirmă că Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal este neconstituțională deoarece încalcă dispozițiile art. 147 alin. (4) din Constituție, fiind adoptată cu nerespectarea deciziei nr. 561/2018 a Curții Constituționale. Sesizarea este semnată de 60 de parlamentari PNL.

Liberalii arată că legea încalcă dispozițiile art. 147 alin. (4) din Constituția României referitoare la "caracterul obligatoriu erga omnes al deciziilor CCR, fiind, în integralitatea sa, neconstituțională". Proiectul de lege privind executarea pedepselor a fost adoptat inițial de Camera Deputaților, pe 6 iunie 2018, și a fost contestată la CCR de Înalta Curte de Casație și Justiție și de președintele Klaus Iohannis. Cele două sesizări au fost admise de Curte, prima în 17 iulie, iar a doua în 30 octombrie, iar Parlamentul României trebuia să constate încetarea de drept a procedurii legislative în acest caz.









Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5432 secunde