Campania "Tu decizi! Votează legal!" a ajuns la Gara CFR Constanța

193
Vineri, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității au ieșit pe stradă pentru activități de informare a cetățenilor privind legislația electorală în vigoare. 


Așa se face că polițiștii au abordat cetățenii care se aflau în zona Gării CFR Constanța, de pe raza Secției 3 de Poliție. Oamenii au fost îndrumați să voteze legal, să fie responsabili cu privire la exercitarea dreptului de vot, să nu se lase influențați de mita electorală indiferent de formele ei de manifestare.

De asemenea, li s-a recomandat constănțenilor să respecte legea și să anunțe prin 112 orice faptă care încalcă reglementările electo-rale în vigoare.

Ce spune legea?

Conform Legii 35/2008, constituie contravenții "distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a listelor electorale, a platformelor program afișate sau a oricăror alte afișe ori anunțuri de propagandă electorală tipărite, amenda fiind de la 1.000 lei până la 2.500 lei".

Refuzul de a se primi și înregistra o sesizare scrisă înaintată în conformitate cu prevederile legale se pedepsește cu amendă de la 1.000 lei până la 2.500 lei.

Refuzul nejustificat de a înmâna buletinul de vot și ștampila de votare alegătorului care a semnat în lista electorală, înmânarea bule-tinului de vot unui alegător care nu prezintă actul de identitate ori care refuză să semneze pentru primirea acestora în lista electorală în care este înscris se pedepsește cu amenzi de la 4.500 lei până la 10.000 lei, mai spun prevederile legale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0063 secunde