Campania "Tu decizi! Votează legal!", la Techirghiol

256
Campania
Polițiștii din Techirghiol au continuat activitățile de informare a cetățenilor privind legislația electorală în vigoare. Acțiunea a avut loc în întreg orașul, în zonele cu aflux ridicat de cetățeni, care au fost informați cu privire la pedepsele prevăzute în cazul nerespectării acesteia. 
Inspectoratul de Polițe al Județului Constanța asigură cetățenii despre faptul că polițiștii vor acționa cu fermitate față de orice încălcare a legii și, indiferent de statutul persoanei care încalcă normele legale, se vor lua măsuri. 
IPJ Constanța recomandă tuturor cetățenilor să respecte legea și să anunțe numărul unic pentru situații de urgență, 112, sau unitățile de poliție cu privire la orice încălcare a reglementărilor electorale în vigoare. 
Astfel, împiedicarea prin orice mijloace a liberului exercițiu al dreptului de vot sau de a fi ales constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani și interzicerea unor drepturi. 
De asemenea, fapta unei persoane de a vota fără a avea drept de vot ori de a vota de două sau mai multe ori în ziua alegerilor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. 
Și introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele la care are dreptul un alegător se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani. Tentativa se pedepsește. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 12 Noiembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Cine votează în Colegiul 3 Senat
Vineri, 09 Noiembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Care români pot vota în străinătate
Pagina a fost generata in 0.4132 secunde