Canicula face ravagii! Cel puţin 13 decese asociate cu recentul val de căldură din Statele Unite

211
Canicula face ravagii! Cel puţin 13 decese asociate cu recentul val de căldură din Statele Unite - 11967481l-1688209618.jpg
Cel puţin 13 persoane au murit din cauza valului de căldură resimţit de două săptămâni în Statele Unite, afectate cel mai probabil de o deteriorare a calităţii aerului, un fenomen asociat cu incendiile de vegetaţie din Canada, au anunţat vineri autorităţile americane, citate de AFP.


Un val de căldură s-a produs în sudul Statelor Unite, în special în Texas şi Louisiana, cu temperaturi care depăşesc adeseori pragul de 40 de grade Celsius şi pe care experţii în meteorologie le atribuie schimbărilor climatice.


În Mexic, peste 100 de persoane au murit între 12 şi 25 iunie din cauza unui val de căldură extremă care a lovit nordul ţării, frontalier cu Statele Unite, precum şi capitala Ciudad de Mexico, a anunţat în această săptămână Secretariatul mexican pentru Sănătate.


În nordul continentului, Canada se confrunta în continuare vineri cu incendii uriaşe de vegetaţie, care au provocat episoade de poluare atmosferică fără precedent în marile oraşe din provinciile Quebec şi Ontario.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4046 secunde