CAPTURĂ RECORD DE COCAINĂ ÎN PORTUL CONSTANȚA / Cum au ajuns drogurile de 600 milioane euro la Constanța. Cinci persoane arestate

1274
3
CAPTURĂ RECORD DE COCAINĂ ÎN PORTUL CONSTANȚA / Cum au ajuns drogurile de 600 milioane euro la Constanța. Cinci persoane arestate - coca1-1467366210.jpg
O cantitate record de 2,5 tone de cocaină a fost găsită de polițiști într-un container în Portul Constanța, vaporul venea din America de Sud, iar România era țară de tranzit.


În urma activităților investigative derulate, pe o perioadă de 6 luni, pentru destructurarea unei grupări internaționale de trafic de cocaină, ce acționa pe ruta Columbia – Europa de Vest, a reieșit că, pentru transportul drogurilor, membrii rețelei le-ar fi disimulat în containere transoceanice, astfel încât să se poată evita orice detecție a lor prin metodele clasice de scanare și control.

Pentru extragerea drogurilor, rețeaua ar fi organizat un atelier special pentru această operațiune, unde lucrau specialiști în extragerea cocainei, coordonați de către un cetățean columbian.

Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro.



Un sfert din marfa capturată, a fost adusă la sediul DIICOT, vineri, în 50 de saci, fiind încărcată în trei mașini. La acțiune au participat procurorii DIICOT și Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Poliției Române.


"Peste 2,5 tone de cocaină, care erau transportate în mod disimulat în containere transoceanice, au fost capturate de Poliția Română și DIICOT.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul internațional al SUA — DEA și Spania — Guardia Civil.

Poliția Română, sub coordonarea DIICOT — Structura Centrală, a efectuat o acțiune în cadrul căreia a depistat și ridicat aproape 2,5 tone de cocaină.

În urma activităților investigative derulate, pe o perioadă de 6 luni, pentru destructurarea unei grupări internaționale de trafic de cocaină, ce acționa pe ruta Columbia — Europa de Vest, a reieșit că, pentru transportul drogurilor, membrii rețelei le-ar fi disimulat în containere transoceanice, astfel încât să se poată evita orice detecție a lor prin metodele clasice de scanare și control.

Pentru extragerea drogurilor, rețeaua ar fi organizat un atelier special pentru această operațiune, unde lucrau specialiști în extragerea cocainei, coordonați de către un cetățean columbian.

Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro.

În urma cooperării polițienești internaționale, au fost arestați preventiv liderul grupării și alți cinci membri ai grupului infracțional, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic internațional de droguri de mare risc.

La activități au participat peste 150 de polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcției Operațiuni Speciale.

În plan internațional, s-a beneficiat de suportul de specialitate al SUA — DEA și Spania — Guardia Civil.

De asemenea, în plan intern, s-a colaborat cu ANAF, Direcția Generală a Vămilor, Poliția de Frontieră Română, DGIA și MAE" transmite IGPR într-un comunicat de presă.



Comentează știrea

Palaz
1 iulie 2016
Mincinosii

Dacă le vinde statul român m-ai face o autostrada :-))

m
1 iulie 2016
mm

Noroc ca a fost coordonata de alte state ca altfel treceau fara nicio piedica.Politia noastra ori doarme ori isi ia spaga.

george
1 iulie 2016
droguri

nu toata lumea consuma droguri, pot face rau; nu toate femeile sunt apte de prostitutie, sa vedem aplicare legea mitei; ai relatii si bani, legea o faci cum vrei!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5066 secunde