Carantină parțială! Focar de infecție cu noul coronavirus în comuna Cuza Vodă

515

Articole de la același autor

Într-o măsură fără precedent de când a început pandemia cu noul coronavirus, o localitate din județul Constanța a intrat în carantină. Nimeni nu intră și nu iese din comuna Cuza Vodă, după ce au fost identificate mai multe persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și o mare parte a locuitorilor nu respectă izolarea.

O mare parte a localității Cuza Vodă din județul Constanța a intrat, ieri dimineață, în carantină. Măsura a fost luată în urma unei analize de risc efectuate de Direcția de Sănătate Publică din Constanța, prin care s-a constatat că în localitatea amintită există un risc epidemiologic ridicat. Ordinul a fost semnat marți dimineață, 21 aprilie, de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Astfel, în data de 17 aprilie, o persoană a fost confirmată cu Covid-19, iar la cererea autorităților din localitate, a fost realizat un screening al populației din zonă, cu ajutorul jandarmilor constănțeni și al medicilor de familie. În urma acțiunii desfășurate chiar de ziua de Paști, alte nouă persoane au fost confirmate cu prezența virusului SARS-CoV-2.

"În analiza de risc prezentată de DSP Constanța, se menționează și faptul că populația aflată în arealul propus pentru carantinare nu respectă izolarea la domiciliu și normele impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare. De asemenea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au luat la cunoștință că, în cartierul respectiv, există mai multe cazuri de infecții respiratorii nedeclarate", explică prefectul județului Constanța, George Sergiu Niculescu.

Măsuri restrictive până la ridicarea stării de urgență

În zona carantinată locuiesc aproximativ 600 din cei 3.586 de cetățeni ai comunei Cuza Vodă. Mai precis, zona este delimitată la nord de strada Vișinului, la est de strada Medgidiei, la sud de strada Salcâmului și la vest de strada Viorelelor.

În arealul delimitat și aprobat pentru carantinare, au fost luate mai multe măsuri restrictive, care vor fi în vigoare până la ieșirea din starea de urgență. Este vorba despre limitarea la maximum a deplasărilor cetățenilor și monitorizarea strictă realizată cu ajutorul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, Poliției Locale și structurilor Ministerului Apărării Naționale. De asemenea, persoanele aflate în spații publice din zona carantinată sunt obligate să poarte măști de protecție sau variantele alternative. Cu acest prilej, vor fi inventariate toate persoanele, în ce privește domiciliul, reședința sau adresa declarată.

Autoritățile locale vor stabili rute ocolitoare pentru zona respectivă, iar reprezentanții DSP Constanța vor monitoriza constant situația și vor propune testări cu prioritizare a persoanelor aflate în zona carantinată delimitată.

"Măsurile restrictive luate în Cuza Vodă sunt extrem de necesare, atât pentru siguranța celor care se află în zona delimitată, cât și pentru restul locuitorilor, aproape 3.000 de alți oameni. Prin instituirea carantinei, limităm efectele și răspândirea virusului, iar astfel vom reuși să-i protejăm pe toți cei din zonă. Vom monitoriza cu atenție întreaga comună, pentru că ne dorim să menținem un control strict al situației", a precizat prefectul George Niculescu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5173 secunde