Colegi ai pompierului mort de la Cernavodă, confirmați cu coronavirus

427

Articole de la același autor

Momente emoționante, ieri, în unitățile de pompieri din întreaga țară. Salvatorii s-au oprit, pentru câteva minute, într-un moment de reculegere, iar sirenele autospecialelor au răsunat în semn de respect pentru plutonierul adjutant Viorel Dimboi, de la Detașamentul de Pompieri Cernavodă, răpus de SARS-CoV-2.

Pompierii și-au luat rămas bun, în felul lor, de la cel care le era coleg de 13 ani și care este primul salvator din rândul pompierilor răpus de acest virus perfid.

"Astăzi îi dăm onorul, pentru ultima dată, camaradului nostru de la ISU Dobrogea. Suntem alături de pompierii constănțeni în aceste momente grele, când se despart de unul dintre ostașii de foc, plecat prea curând dintre noi. Pompierii militari sunt acei oameni curajoși și cu suflet mare, care sunt chemați să meargă acolo de unde oamenii obișnuiți fug. Nu sunt super eroi, nu au super puteri, sunt doar oameni, dar mai deosebiți, pentru că sunt disciplinați, sunt antrenați, sunt săritori și cu siguranță au acel spirit de sacrificiu, pot salva vieți cu prețul propriei vieți! Colegul nostru pompier din cadrul ISU Dobrogea este înmormântat, iar noi, colegii din toată țara, îi promitem că nu îl vom uita!", au transmis colegii de la ISU Călărași.

Colegii, izolați la domiciliu și testați

Între timp, colegii săi de tură de la Detașamentul de Pompieri Cernavodă au fost izolați la domiciliu și testați. La o parte dintre aceștia, spun sursele noastre, testările rapide au arătat un rezultat pozitiv, care a fost însă infirmat la retestare. Nu în toate cazurile, însă, după cum au admis și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, care au confirmat, pentru "Cuget Liber", că mai sunt și alte cazuri de pompieri confirmați cu SARS-CoV-2 la Cernavodă. În prezent, starea acestora este stabilă, fiind internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. O parte dintre pompierii de la Detașamentul Cernavodă făceau naveta, precum și plutonierul Dimboi, din diverse localități din județul Ialomița.

Totodată, reprezentanții ISU Dobrogea au precizat că spațiile și mijloacele de intervenție de la unitatea respectivă au fost dezinfectate, iar în prezent activitatea detașamentului nu este afectată.

"A fost mărită capacitatea operațională, fiind suplinite resursele, pentru a nu fi afectată activitatea", au afirmat reprezentanții inspectoratului.

XXX

Reamintim că pompierul a fost internat, pe 12 aprilie, în Spitalul Cernavodă, având simptome specifice Covid-19. Ulterior, a fost transferat la Medgidia și mai târziu la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, de unde, pentru că simptomele se înrăutățeau, a fost transferat la Institutul "Matei Balș" București, unde a decedat vineri, 17 aprilie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5709 secunde