Pregătiri pentru ploile de primăvară. Inspectorii ABADL verifică zonele inundabile din județ

298
Pregătiri pentru ploile de primăvară. Inspectorii ABADL verifică zonele inundabile din județ - fotofondpregatiripentruploi-1587485436.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral vor verifica, în perioada următoare, modul în care sunt curățate cursurile de apă și sunt realizate și întreținute șanțurile și rigolele din localități pentru a evita inundarea zonelor.

Conducerea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral a dispus controale suplimentare privind pregătirile de sezon, astfel încât, dacă vor fi căderi importante de precipitații, să nu apară probleme și inundații.

Astfel, până la jumătatea lunii mai, inspectorii vor fi permanent în teren. Acțiunile de verificare se vor desfășura în prezența fiecărui primar, în calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență. De asemenea, va participa și câte un reprezentant al Comisariatului Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu, Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța și al Gărzii Forestiere.

Echipa de control, formată din reprezentanții instituțiilor de stat și cele locale, va verifica, în principal, dacă măsurile impuse la verificările efectuate în anul 2019 au fost îndeplinite, precum și dacă au fost curățate deșeurile și bucățile de lemne de pe malurile și din albiile cursurilor de apă, precum și în zona podurilor și podețelor, care pot duce la obturarea secțiunilor de scurgere. Inspectorii vor avea în vedere și modul în care au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale în localități, precum și cursurile de apă pe raza localităților, dar și zonele nesalubrizate de pe cursurile de apă unde s-au produs inundații în anul 2019, inclusiv cele semnalate de autoritățile publice locale și stadiul măsurilor și lucrărilor de remediere realizate.

Planuri de apărare împotriva inundațiilor

De asemenea, se va verifica existența Planului local de apărare împotriva inundațiilor, ghețurilor și poluărilor accidentale, actualizat și modul de afișaj al semnificației condurilor de culori pentru avertizările hidro-meteorologice.

Spre finalul acțiunii, în perioada 11-15 mai, se va acționa în zona unităților administrativ-teritoriale unde au fost stabilite măsuri cu termene scurte pentru remedierea deficiențelor constatate.

"Acțiunea se va realiza potrivit cerințelor Ministerului Mediului, Apelor, Pădurilor și Administrației Naționale Apele Române și are ca scop asigurarea secțiunilor de scurgere în cazul fenomenelor hidrometeorologice periculoase, manifestate prin precipitații abundente care conduc la creșterea nivelurilor pe cursurile de apă", explică directorul general al ABADL, Bogdan Bola. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6018 secunde