Cărăuși români, arestați pentru trafic de migranți

271
Cărăuși români, arestați pentru trafic de migranți - dd-1588348667.jpg

Articole recomandate

Doi cărăuși români care au fost prinși în timp ce transportau într-o autoutilitară zece migranți din Siria, care intenționau să ajungă în Austria, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, a informat vineri ITPF Timiș, conform Agerpres.

Astfel, judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a admis propunerea procurorului și a hotărât arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile, în cazul celor doi români pentru pe care polițiștii de frontieră îi cercetează pentru trafic de migranți.

Zece migranți din Siria care intenționau să ajungă în Austria au fost depistați într-o autoutilitară la un filtru organizat pe autostrada A1, cei doi cărăuși români care îi transportau fiind reținuți. "Polițiștii de frontieră împreună cu polițiștii de la rutieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unei autoutilitare, care se deplasa spre municipiul Arad și despre care existau suspiciuni că transportă migranți din municipiul Timișoara către frontiera cu Ungaria. În urma acțiunii, mijlocul de transport a fost oprit, iar în interiorul compartimentului marfă au fost descoperite ascunse zece persoane, toți bărbați", se precizează într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Autoutilitara oprită pentru control era condusă de un cetățean român în vârstă de 22 de ani din județul Timiș, care era însoțit de un tânăr de 18 ani.

"În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele ascunse sunt cetățeni din Siria și au vârste cuprinse între 19 și 40 de ani, care au declarat că doreau să ajungă în Austria. Cei doi români au mai declarat că au preluat cetățenii străini din Timișoara și urmau să-i transporte într-o parcare de TIR de pe autostrada A1, pentru care urmau să primească suma 1.000 de lei", precizează IGPF.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 21 Aprilie 2020
Stire din Eveniment : Misiuni, misiuni, misiuni…
Luni, 06 Aprilie 2020
Stire din Eveniment : Misiuni, misiuni, misiuni…
Pagina a fost generata in 0.3138 secunde