IGPF: Aproximativ 22.700 de persoane au trecut frontiera în ultimele 24 de ore

193
IGPF: Aproximativ 22.700 de persoane au trecut frontiera în ultimele 24 de ore - dd-1586086228.jpg
Aproximativ 22.700 de persoane, cetățeni români și străini, și peste 13.600 mijloace de transport au trecut, în ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră, informează IGPF, citat de Agerpres. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 14.300 persoane cu 7.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieșire 8.400 persoane cu 5.700 mijloace de transport, se arată într-un comunicat transmis de IGPF.

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere și control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.700 de polițiști de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

Potrivit sursei citate, în același interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control aproximativ 13.600 de persoane și 9.000 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în țară au fost aproximativ 10.000 de persoane cu 5.300 mijloace de transport.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declarației pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic. După încheierea formalităților și stabilirea măsurilor dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliție și jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

În zonele de competență - punctele de trecere și "frontiera" - polițiștii de frontieră au constatat 25 de fapte ilegale (14 infracțiuni și 11 contravenții) săvârșite atât de cetățeni români, cât și străini. De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în țară), care depășeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 130.600 lei, valoarea amenzilor contravenționale aplicate ridicându-se la peste 12.900 lei.

Totodată, nu s-a permis intrarea în țară a 12 cetățeni străini, care nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege și, de asemenea, nu s-a permis ieșirea a 5 cetățeni români din diferite motive legale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5927 secunde