Marcel Ciolacu: Nu mai este timp de calcule electorale și dispute politice

143
Marcel Ciolacu: Nu mai este timp de calcule electorale și dispute politice - dd-1586086959.jpg
Președintele Camerei Deputaților și președinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, duminică, o scrisoare președinților PNL, USR, UDMR, Pro România, ALDE, PMP și liderului grupului minorităților naționale de la Camera Deputaților, în care spune că toate partidele politice trebuie să lucreze împreună pentru a realiza rapid un plan pentru România, pentru că nu mai este timp de calcule electorale și dispute politice, relatează Agerpres.

"Toate partidele politice trebuie să lucreze împreună pentru a realiza rapid un plan pentru România. Este nevoie urgent de măsuri vitale pentru oameni și pentru economia țării astfel încât să depășim cât mai repede criza socială și economică cu care ne confruntăm. Nu mai este timp de calcule electorale și dispute politice! Nu ne mai permitem întârzieri și greșeli! Acesta este mesajul pe care l-am transmis azi într-o scrisoare deschisă adresă tuturor liderilor partidelor parlamentare. Am convingerea că fiecare partid are experți și specialiști în diverse sectoare de activitate, care pot veni cu soluții bune pentru România. Să îi invităm alături pe experții din mediul financiar, din mediul academic, din mediul de afaceri, din agricultură și din alte sectoare vitale pentru economie și pentru societate. Avem nevoie de un proiect pentru țară care să aibă susținerea tuturor forțelor politice și care să fie implementat cât mai repede! Haideți să lucrăm împreună", a scris Ciolacu pe Facebook.

În scrisoarea adresată tuturor liderilor partidelor parlamentare și al grupului minorităților de la Camera Deputaților, Ciolacu spune că România traversează cea mai gravă criză socială și economică, pe timp de pace, din ultimul secol. "Este o situație pe care nimeni nu a mai experimentat-o până acum și ale cărei consecințe sunt încă foarte greu de estimat. În aceste momente grele este vital să luăm decizii eficiente și rapide pentru evitarea unor situații teribile pe care deja le-am văzut în alte țări și care pot avea efecte incalculabile în sistemul de sănătate, în economie, în educație și, în general, în viața socială din România. Nu mai este timp pentru dispute politice și confruntări sterile. Nu mai este loc de calcule electorale sau de interese de partid. Trebuie să admitem că, de la momentul primelor alerte transmise de Organizația Mondială a Sănătății până în prezent, clasa politică din România s-a comportat cu mult sub așteptări! Discuțiile despre alegerile anticipate și despre alte mize politice mărunte sau declarațiile care minimalizau avertismentele venite din afara țării au întârziat nepermis de mult deciziile vitale pentru pregătirea țării în fața pandemiei", spune liderul PSD.

Președintele Camerei Deputaților adaugă că lipsa totală de dialog dintre Putere și Opoziție, dintre Guvern și Parlament sau dintre partidele politice parlamentare se răsfrâng deja în mod negativ asupra cetățenilor, care așteaptă mult mai mult din partea celor pe care i-au ales. "Pierdem zile vitale atunci când partidele depun inițiative în Parlament, care apoi sunt preluate de Guvern ca Ordonanțe de urgență într-o formă neaprofundată, pe care Parlamentul le modifică din nou pentru a corecta erorile scăpate, iar, la final, alți parlamentari să le atace la Curtea Constituțională ca să împiedice intrarea lor în vigoare. În același timp, există și un concurs total contraproductiv între diferiți parlamentari de a avansa tot soiul de propuneri economice și sociale, fără discernământ, fără analize fundamentate, care pot crea dezechilibre și mai mari în societate și în economie, pe lângă cele provocate deja de această pandemie. Toate aceste lucruri trebuie să înceteze imediat! De această dată, din păcate, miza este chiar sănătatea sau viața cetățenilor români! (...) În calitate de președinte al Camerei Deputaților, fac un apel către toți președinții partidelor parlamentare: să punem capăt imediat disputelor politice, să lucrăm împreună pentru a realiza urgent un plan pentru România care care să ne ajute să traversăm cu bine aceste momente de criză! Cu pierderi cât mai puține pentru cetățeni", mai afirmă Marcel Ciolacu în scrisoarea deschisă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2206 secunde