CARE SUNT CARTIERELE PERICULOASE ALE CONSTANȚEI / Topul infracțiunilor din oraș

3765
6
CARE SUNT CARTIERELE PERICULOASE ALE CONSTANȚEI / Topul infracțiunilor din oraș - infractiuni1-1351192931.jpg

Articole de la același autor

Fiecare zonă din municipiul Constanța se confruntă cu propria ei criminalitate. Conform polițiștilor, cele mai multe infracțiuni sunt furturile din autoturisme, urmate de furturile din locuințe și de furturi de componente auto. 

Municipiul Constanța este tranzitat, zilnic, de mii de oameni, mulți neglijenți, motiv pentru care este o adevărată mană cerească pentru hoți. Țintele lor preferate: autoturismele.

"Dacă ar fi să facem un top, pe primul loc ar fi furturile din auto", spune comisarul șef Adrian Rapotan, adjunctul Inspectoratului de Poliție Județean.

Metodele de operare sunt spargerea geamului sau forțarea butucului. Hoții fură tot ce se lasă la vedere, iar majoritatea furturilor au loc din neglijența proprietarilor.

"De la începutul anului și până în prezent, doar la Secția 2 de Poliție Municipală, s-au înregistrat peste 250 de cazuri de furturi din autoturisme, în creștere față de anul trecut", a afirmat comisarul șef Marius Vasile, șeful Secției 2.

"Pe al doilea loc, putem clasa furturile din locuințe, care se înmulțesc pe zi ce trece", afirmă comisarul șef Adrian Rapotan.

Cel mai adesea, hoții intră în locuințe pe geam. În ultima perioadă, cei "vizați" sunt persoanele care locuiesc la etajul întâi și, din neatenție, lasă geamul deschis atunci când pleacă, chiar și pentru un moment, de acasă. Așadar, hoții au abilități deosebite în ceea ce privește escaladarea. De cele mai multe ori, prejudiciul este greu de recuperat, fiindcă hoții le valorifică imediat.

Potrivit polițiștilor, în fiecare lună, numărul cazurilor de furt din locuințe depășește 150.

"Pe al treilea loc, se află furturile de componente auto, cum ar fi oglinzile, capacele, ștergătoarele etc.", subliniază adjunctul IPJ.

Unde suntem cei mai (ne)liniștiți?

Conform polițiștilor, zonele unde hoții operează cel mai des sunt Tomis Nord, Brătianu, Coiciu și Palazu Mare. Oamenii legii spun că aici se confruntă cel mai mult atât cu furturi din locuințe și din autoturisme, cât și tâlhării, cer-șetori, proxeneți și contrabandiști.

"În schimb, cea mai liniștită zonă a municipiului Constanța este zona Tăbăcăriei", spune comisarul șef Adrian Rapotan.

"Și furturile din societățile comer-ciale au scăzut considerabil în ultimul timp. În afară de sezonul estival, când hoții fură absolut tot ce prind, mai ales de la turiști dezorientați, nu avem probleme nici în baruri sau restaurante", a mai spus adjunctul.

Cerșetorii noștri, cei de toate zilele

Din peisajul municipal nu puteau lipsi nici cerșetorii. Cei care nu au un acoperiș deasupra capului sunt duși de către polițiști la adăposturi. Stau acolo doar o singură noapte, în care sunt spălați, îmbrăcați, li se dă de mâncare, după care se întorc din nou în stradă. De ce? Pentru că le place.

"În toate cartierele constănțene există cerșetori, care fie stau la colțul străzii, fie în intersecțiile aglomerate. Lor le place în stradă. Sunt aduși în centru, sunt spălați, li se dă de mâncare, după care, a doua zi, dispar. Practic, li se oferă toate condițiile, iar ei le refuză. Din păcate, nu avem ce să le facem, din punct de vedere legal. Nici amenzi nu le putem da, pentru că nu au niciun venit și nu le vor plăti", a ținut să precizeze Adrian Rapotan.

Camere video. Când?

"Implementarea unor măsuri de supraveghere video ar duce la o scă-dere a fenomenului infracțional.

S-ar putea preveni furturile din autoturisme, din mijloacele de transport și cred că e necesară și o implicare a autorităților publice locale. Dacă ar exista o supraveghere video, cu rezoluție bună, am putea identifica autorii mult mai ușor. Există discuții și vor fi amplasate camere de supraveghere în municipiu", a mai afirmat adjunctul IPJ.

Comentează știrea

Miruna
26 octombrie 2012
suntem in oct 2012 si politia cta,subirdonata lui mazare, tot discuta si discuta despre posibile camere video cand alte orase au inceput de prin 2002-2008 sa puna camere

Camere video. Când? "Implementarea unor măsuri de supraveghere video ar duce la o scă-dere a fenomenului infracțional. S-ar putea preveni furturile din autoturisme, din mijloacele de transport și cred că e necesară și o implicare a autorităților publice locale. Dacă ar exista o supraveghere video, cu rezoluție bună, am putea identifica autorii mult mai ușor. Există discuții și vor fi amplasate camere de supraveghere în municipiu", a mai afirmat adjunctul IPJ.

Heydrich
26 octombrie 2012
Solutie ptr Dl.Ropotan

Ii dau eu o solutie dl Ropotan,cand ii prindeti pe infractori, le dati o bataie sora cu moartea,adica sa le rupeti oasele din bataie.Faceti un experiment cu cativa infractori, sa se lase cu oase rupte si dinti scosi,sa by-pass-am justitia asta cretina. PS.Prefer o politie precum Gestapo sau precum cea din Africa de Sud de pe timpul apartheid-ului.Dl Ropotan incercati varianta asta sa vedem rezultatele

ala micu
26 octombrie 2012
miltieni incompetenti

Dl.Rapotan zice ca din neglijanta proprietarilor se fura.FALS:Dc Politia si-ar face treaba mai bine,in loc sa stea sa se scobeasca in nas,poate nu ar fi atatia hoti.Normal ca e mai usor sa cauti scuze in loc sa incerci sa-ti faci treaba.

pol
26 octombrie 2012
mil

Sa faca politia razie, la saloanele de videochat ca si asa fetle ... nu folosesc camerele alea...ca nu se filmeaza clinetii in timpul actului sexual, si sa puna camerele pe strazi..Impusca 2 iepuri deodata. !

ion
26 octombrie 2012
daca pt

sunt mereu pe tv mesaje pt ajutooare daca ar fii un mesaj pt a monta in tot orasul camere cati oameni ar fii dispusi sa contribuie pt siguranta ia incercati stimati CONDUCATORI AI ORASULUI poate unii m-a vor bestelii ca platim IMPOZITE da un mic efort pt sigutanta ar fii benefic cu respect pt toti oamenii care ar dorii asta

Adrian
19 noiembrie 2012
Pai in tabacarie stau hotii haha

E normal sa fie cea mai linistita zona...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Infractor fugar prins de polițiști
Pagina a fost generata in 0.5541 secunde