Care sunt țintele preferate ale tâlharilor din Constanța

391
1
Care sunt țintele preferate ale tâlharilor din Constanța - talharie-1349811753.jpg
Polițiștii au prins, într-o singură zi, doi tineri acuzați de tâlhărirea unor fete, în zone circulate din municipiul Constanța. 

Iulian Ciolpan, de 27 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, este acuzat de comiterea a două tâlhării, la începutul lunii iunie, în zona City Park Mall, el fiind căutat apoi aproape cinci luni. Al doilea suspect, Naim A., de 22 de ani, este acuzat că a smuls un lănțișor de aur de la gâtul unei tinere, pe 1 octombrie, în apropiere de intersecția străzilor Țepeș Vodă și Ștefan Mihăileanu. Ambii suspecți au fost reținuți și urmează să fie trași la răspundere.

Pentru a preveni ca alte persoane să ajungă victime ale tâlharilor, polițiștii vă dau câteva sfaturi.

"Din practica judiciară, a rezultat că cele mai multe tâlhării sunt comise în locuri publice sau în spațiile comune ale imobilelor. De aceea, evitați să mergeți pe trasee aflate în zone mai puțin circulate, precum câmpuri, parcuri sau șantiere", a afirmat Gelu Manolescu, purtător de cuvânt al Poliției Constanța.

"Când observați că sunteți urmăriți de unul sau mai mulți indivizi, deplasați-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest fapt presupune schimbarea traseului. Solicitați ajutorul primului polițist întâlnit în cale. Nu vă afișați ostentativ cu obiecte de valoare, precum lănțișoare sau brățări, iar în ziua în care primiți salariul treceți întâi pe acasă pentru a lăsa banii, apoi mergeți la cumpărături doar cu suma necesară, ori dacă este posibil utilizați cardul", a adăugat polițistul.

Pentru că o parte dintre tâlhăriile din Constanța au avut loc în scările de bloc, polițiștii vă sfătuiesc să nu permiteți accesul persoanelor străine în imobile și să alertați vecinii și chiar polițiștii dacă observați necunoscuți care staționează fără motiv în scările de bloc sau în fața lor.

De aceste sfaturi trebuie să țină seamă în special persoanele vârstnice, pentru că, așa cum a semnalat comisarul șef Emilian Pârvu, șeful Poliției municipiului Constanța, "cu mici excepții, în municipiul Constanța, victimele tâlharilor au fost femeile în etate".

Comentează știrea

Vali
10 octombrie 2012
Intreb si eu

Imputitii astia terorizeaza romanii in tara si pe straini pe unde apuca, fara frica. Pe cand vor fi si ei terorizati cu adevarat de organele de ordine si chiar de toata societatea ? Am ajuns sa ne fie frica sa ne aparam hotarat,pentru ca putem noi sa fim acuzati ca i-am facut buba talharului !Poate nu e crestineste dar sincer pe astia i-as dori exterminati, zdrobiti efectiv! Si pedepse mari ghertoilor care cumpara lucruri evident furate !

Articole pe aceeași temă

Luni, 01 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : CARTIERELE TERORII
Pagina a fost generata in 0.6059 secunde