Ce vrea președintele Băsescu pentru românii din Ucraina

189
Președintele Traian Băsescu l-a primit, ieri, la Palatul Cotroceni, pe Eugene Czolij, președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, prilej cu care a apreciat că este de dorit ca minoritatea română din Ucraina să beneficieze de drepturi similare celor acordate minorității ucrainene din țara noastră.


Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale remis Agerpres, în cursul întrevederii dintre Traian Băsescu și Eugene Czolij, au fost abordate aspecte privind situația minorităților naționale din cele două țări. 

Traian Băsescu a subliniat faptul că minoritatea ucraineană beneficiază, printre altele, de reprezentare în cadrul Parlamentului României, dar și de fonduri special alocate de la bugetul de stat. 

"Viziunea noastră în privința minorităților este aceea că, pe lângă drepturile lor, statul trebuie să aibă un rol activ ca cetățenii de altă etnie să se simtă parte a națiunii", a spus Băsescu. 

La rândul său, Eugene Czolij a afirmat că România este un exemplu în ceea ce privește modul în care tratează minoritățile naționale. 

"De fiecare dată când am ocazia, ofer România ca exemplu pentru modul în care tratează minoritățile naționale și pentru modul în care știe să respecte drepturile omului. România se află la cel mai înalt nivel în ceea ce privește respectarea cetățenilor de altă etnie, acordând chiar locuri în Parlament pentru minoritățile naționale", a apreciat președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 09 Octombrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Propuneri pentru Avocatul Poporului
Pagina a fost generata in 1.3226 secunde