Mihai Lupu face lobby pentru USL în Camera Deputaților

213
Vicepreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Mihai Lupu, a enumerat, în declarația politică depusă, ieri, la Camera Deputaților, o serie de măsuri luate de Guvernul USL în vederea rezolvării a cât mai multe dintre problemele cu care se confruntă categoriile sociale defavorizate.


Lupu a vorbit despre adoptarea recentă, cu amendamente substanțiale, de către parlamentarii USL a "proiectului de lege de aprobare a OUG nr. 124/2011 pentru modificarea și completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistență socială", prin modificările aduse avându-se în vedere stabilirea cuantumului indemnizației pentru creșterea copiilor la 85% din media veniturilor nete ale persoanei. 
"Prin reprezentantul PNL în Ministerul Muncii, Mariana Câmpeanu, continuăm dialogul cu pensionarii pentru a găsi soluții adecvate la problemele semnalate de aceștia", susține parlamentarul. 

Deputatul Mihai Lupu mai aduce în atenție și actele normative care stimulează dezvoltarea sistemului de servicii sociale și crearea unei rețele de centre de zi și rezidențiale care va acoperi solicitările de asistență din partea categoriilor defavorizate. 

"Guvernul USL a adoptat o Hotărâre care reglementează programul de interes național în domeniul protecției și promovării drepturilor persoanelor cu handicap. Hotărârea de Guvern vizează extinderea programului de la trei la cinci ani și realocarea sumelor necheltuite până acum, respectiv 4.322.000 lei pentru 2013 și 1.000.000 pentru 2014", mai spune Lupu. 

Nu în ultimul rând, liderul PNL Constanța afirmă că parlamentarii liberali cred în "promovarea unor legi cu impact pozitiv din punct de vedere social și financiar, dar și în garantarea drepturilor tuturor cetățenilor".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 09 Octombrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Propuneri pentru Avocatul Poporului
Pagina a fost generata in 1.7455 secunde