Carmen Dan: Salariile polițiștilor vor crește cu 10%

4739
Carmen Dan: Salariile polițiștilor vor crește cu 10% - politisti-1501485749.jpg

Articole recomandate

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat, luni, că salariile polițiștilor vor crește cu 10%. Carmen Dan a precizat că pregătește actul normativ pentru ședința de Guvern din această săptămână și că majorarea se va aplica din momentul intrării în vigoare a acestuia. Ministrul anunță că vor fi angajați 4.000 de oameni în sistem și că pensionarea din MAI în condițiile actuale se va mai putea face până în 15 septembrie, transmite Digi24.ro.



Carmen Dan a precizat că au fost discuții în acest sens cu Ministerul Finanțelor Publice și că decizia este ca salariile polițiștilor să crească cu 10%.

Ministrul de Interne a mai anunțat că vor fi angajate în Poliție 4.000 de persoane, având în vedere deficitul de personal din sistem în urma pensionărilor anticipate.

Ea a subliniat însă că nu va fi modificat sistemul de calcul al pensiilor celor din MAI, iar cei care vor să se pensioneze în aceleași condiții ca și până acum o vor mai putea face până în 15 septembrie.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat duminică, pe pagina de Facebook, că nu are în lucru un proiect de act normativ care să limiteze pensionările din sistem la vârste tinere, susținând că o astfel de inițiativă "nu se poate face cu aplicare peste noapte", relatează News.ro.

HotNews a scris, sâmbătă, că Ministerul Muncii ar pregăti un proiect de ordonanță de urgență prin care să fie modificat modul de calcul al pensiilor militarilor, noul algoritm urmând să le reducă apreciabil pentru cei care se vor pensiona după adoptarea actului normativ. Adoptarea OUG ar putea fi unul dintre motivele pentru care se dorește convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, între 2 și 4 august.

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că există un val de pensionări in sistemul militar, din cauză că oamenii au auzit că s-ar putea modifica algoritmul de calcul, el dând asigurări că a convenit cu premierul Mihai Tudose și președintele PSD, Liviu Dragnea, ca nivelul pensiilor acestora să nu se schimbe.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2016 secunde