În plină zi, într-unul dintre cele mai aglomerate locuri din Constanța

Casă de schimb valutar din zona autogării, jefuită de doi bărbați înarmați

555
Casă de schimb valutar din zona autogării, jefuită de doi bărbați înarmați - 935a281a70ae21d54479c9c468145f7e.jpg
Un nou jaf armat, în plină zi, a dat de lucru polițiștilor constănțeni, care se confruntă, de la începutul anului, cu un adevărat val de astfel de infracțiuni. Hoții par să nu mai aibă teamă de nimic și acționează la lumina zilei, în locuri foarte aglomerate din oraș, profitând totodată și de proasta organizare a băncilor sau a caselor de amanet și schimb valutar. În lipsa unor măsuri de securitate sporite și a personalului calificat, hoții intră ca în pâine în aceste sedii, de unde reușesc să fure sume importante de bani în doar câteva zeci de secunde.

Nu trecuseră nici trei săptămâni de la ultimul jaf armat asupra unei case de amanet din centrul Constanței, că o nouă spargere, parcă trasă la indigo, s-a petrecut la o casă de schimb valutar de lângă autogară.
Doi bărbați, cu fețele acoperite de cagule, au intrat în jurul orei 10 în incinta casei și au spart geamul de la ghișeu. Indivizii au amenințat-o pe casieră cu un pistol și un cuțit, obligând-o să le dea toți banii. Speriată, femeia le-a dat toată suma aflată în seif, aproximativ 40.000 lei, după care cei doi au fugit pe jos până în zona Gării, unde îi aștepta o mașină.
Potrivit NewsIn, care citează surse din IPJ, cei doi indivizi ar fi amenințat mai mulți trecători cu pistolul, însă biroul de presă al poliției a dezmințit informația.
Imediat după spargere, casiera a acționat butonul de panică, în doar patru minute la fața locului sosind un echipaj de poliție, dar și reprezentanți ai unei firme de pază private.

Zona este foarte aglomerată
Zona este una foarte aglomerată, un adevărat furnicar de oameni și mașini, însă nimeni nu a intervenit pentru a-i opri pe hoți. Mai mulți martori au fost duși imediat la Secția 3 de Poliție pentru a da declarații.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Radu Croitoru, casa de schimb valutar avea sistem de supraveghere video performant. Polițiștii vor viziona filmarea de pe camera de supraveghere pentru a-i identifica pe făptași, însă vor folosi și înregistrările realizate de sistemul video al benzinăriei din apropiere.
"Sesizarea s-a făcut în jurul orei 10.10. Un echipaj al Secției 3 împreună cu firma de pază au ajuns la fața locului, în aproximativ 4 minute. Din primele cercetări efectuate la fața locului s-a stabilit că este vorba de doi autori, care, mascați, au pătruns în interiorul casei de schimb valutar și sub amenințarea cu un pistol și a unei arme albe, cel mai probabil un cuțit, au spart geamul de la ghișeul casieriei și sub amenințare au luat suma de aproximativ 40.000 de lei", a declarat Radu Croitoru, purtător de cuvânt IPJ Constanța.
În stare de șoc, casierița a fost condusă și ea la secția de poliție pentru a da declarații.

Casa de schimb valutar, amendată de polițiști în urmă cu o lună
Important de știut este faptul că această casă de schimb valutar a fost o pradă foarte ușoară pentru hoți deoarece, în afară de supravegherea video, era deficitară la multe capitole privind securitatea. Polițiștii ne-au declarat că firma respectivă a fost controlată în luna martie, fiind constatate mai multe nereguli. Mai exact, casa de schimb valutar nu avea geam antiglonț la ghișeu și existau mai multe probleme privind securizarea sertarului în care se dețineau banii. Pe 25 iulie, polițiștii au făcut un nou control, în urma căruia au amendat societatea cu 1.000 de lei pentru că nu și-a remediat deficiențele constate anterior. Se pare că nici până ieri nu se conformaseră, hoții reușind să fure banii după ce au spart geamul de la ghișeu. Dacă ar fi existat geam antiglonț, cei doi bărbați ar fi avut șanse minime să ajungă la bani. Probabil că făptașii cunoșteau slăbiciunile de securitate ale casei de schimb când au acționat.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului, Anda Drăgulescu, la fața locului au fost găsite destule indicii și probe, care i-au ajutat pe polițiști să alcătuiască un cerc de suspecți. Pentru prinderea hoților, imediat după producerea jafului, la toate ieșirile din Constanța și în zona apropiată au fost instituite filtre.

Jaf la indigo
Incidentul de ieri seamănă foarte mult cu jaful produs la sfârșitul lunii iulie la o casă de amanet din centrul orașului, în urma căruia hoții au reușit să fugă cu 11.000 de lei și mai multe bijuterii. Și atunci, ca și acum, au acționat doi bărbați cu fețele acoperite, care au amenințat-o pe casieriță cu pistolul. Cei doi au încercat să intre în spatele ghișeului forțând ușa, moment în care vânzătoarea s-a speriat și a fugit într-un birou alăturat, fără a acționa butonul de panică. Hoții au pătruns imediat în spatele ghișeului, de unde au luat dintr-un sertar suma de 11.000 de lei și mai multe bijuterii. Ca și ieri, în maximum un minut, cei doi indivizi s-au făcut nevăzuți, fiind preluați de o mașină care îi aștepta în apropiere.
Reprezentanții Poliției constănțene s-au ferit să precizeze dacă este vorba despre aceeași făptași, ținând cont de manierele de acțiune asemănătoare, spunând că sunt verificate toate pistele și că există destule indicii pentru identificarea suspecților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5811 secunde