Cătălin Ispas a murit înecat. Colegul său, Cristian Zarafu - abandonat de autorități

1498
Cătălin Ispas a murit înecat. Colegul său, Cristian Zarafu - abandonat de autorități - 6dab3d48e5f41e876fba5631e5b4ef4d.jpg
Legiștii au finalizat necropsia în cazul scafandrului Cătălin Ispas. Specialiștii au concluzionat că tânărul a murit înecat. Ei spun că au prelevat probe histopatologice, care vor fi trimise la Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici" din București, pentru efectuarea unei expertize. Nimeni nu își poate explica cum a murit înecat tânărul scafandru, în condițiile în care, în butelia găsită asupra sa, se mai afla oxigen care să-l ajute să revină la suprafață.
În altă ordine de idei, asupra lui Cătălin Ispas a fost desco-perită și camera de filmat care era prinsă de braț. Anchetatorii spun că, astfel, s-au filmat ultimele clipe de viață ale celor doi scafandri. Oamenii legii speră ca înregistrările video să fie suficiente pentru a desluși misterul morții lui Cătălin Ispas și Cristian Zarafu.
Sicriul locotenentului Cătălin Ispas se află depus la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța. Ofițerul va fi înmormântat, astăzi, cu onoruri militare, la Cimitirul din Eforie Nord.

Nu se știe cât va mai dura până va fi găsit și Cristian Zarafu
După trei luni de la dispariție, scafandrul Cătălin Ispas a fost găsit, luni dimineață, în sala mașini a epavei navei Medy scufundată în apropiere de localitatea Tuzla în luna septem-brie a acestui an.
Reprezentanții firmei Aras, care fac lucrările de evacuare a produselor petroliere din tan-curile epavei Medy, au zărit ceea ce părea a fi mâna unui om și au anunțat autoritățile.
În schimb, trupul colegului său, Cristian Zarafu nu a fost încă găsit. Se pare că el chiar a fost abandonat de autorități pentru că nu s-a dispus nicio măsură de a fi reluate căutările lui Zarafu cu toate că, după cum susțin rudele acestuia, mai mult ca sigur, și cadavrul lui se află în interiorul epavei.

Familiile celor doi acuză
Mai mult, familiile celor doi scafandri arată cu degetul spre cei de la Marina Militară care susțineau, luna trecută, că i-au căutat cu simț de răspundere și că trupurile lor nu se află în interiorul epavei navei Medy.
La data de 9 septembrie 2010, scafandrii Cătălin Valeriu Ispas, de 27 de ani, și Cristian Zarafu, de 38 de ani, au dispărut în apele învolburate în timp ce făceau filmări subacvatice la epava vasului turcesc Medy.
Cătălin Valeriu Ispas era pompier, angajat cu gradul de locotenent al ISU "Dobrogea", iar în timpul liber colabora cu firma Hunter’s Company. Cristian Zarafu era scafandru cu experiență și a lucrat, până în urmă cu cinci ani, la ARSVOM, fiind chiar șeful echipei de scafandri.
Directorul firmei Hunter’s Company, pentru care lucrau cei doi scafandri, Jorj Unciuleanu, a precizat că în seara în care au dispărut Zarafu și Ispas se făceau scufundări la solicitarea unei firme din Londra, care asigurase vasul turcesc îm-potriva poluării.

Colegii de la ISU Dobrogea îi aduc un ultim omagiu
"O rugăciune, o lacrimă, o floare și o lumânare aprinsă pentru sufletul celui care a fost lt. Cătălin Valeriu Ispas. Trecerea timpului nu va putea șterge din gândurile noastre chipul și noblețea sufletească. Va rămâne veșnic în sufletele pompierilor militari. Toate efectivele ISU Dobrogea sunt alături de familia îndurerată. Dumnezeu să îi odihnească sufletul în pace!"

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2587 secunde