Căutarea celor trei marinari sirieni dispăruţi în urma naufragiului în Marea Neagră a fost suspendată

110
Căutarea celor trei marinari sirieni dispăruţi în urma naufragiului în Marea Neagră a fost suspendată - nava-1716192579.jpg
Operaţiunile de căutare a celor trei navigatori sirieni daţi dispăruţi de pe nava „Mohammad Z”, care s-a scufundat în Marea Neagră, au fost suspendate.

„În această dimineaţă (n.r. - luni, 20 mai), am fost informaţi de către Centrul Maritim de Coordonare că au fost sistate operaţiunile de căutare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), Tudoriţa Cucu.

Reamintim că, sâmbătă, 18 mai, nava „Mohammad Z”, sub pavilion Tanzania, s-a scufundat, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe. Potrivit Autorităţii Navale Române, la bord se aflau 11 navigatori - nouă cetăţeni sirieni şi doi cetăţeni egipteni -, doar opt dintre ei fiind salvaţi şi aduşi în port de către nava SAR „Artemis”.

La operaţiunile de căutare şi salvare, coordonate de Serviciul MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorităţii Navale Române, au participat navele ARSVOM SAR „Artemis” şi SAR „Apollo”, navele MAI 2110 şi MAI 1106, ale Poliţiei de Frontieră, două nave comerciale aflate în apropiere, dar şi un elicopter IAR 330 Puma, din dotarea Forţelor Aeriene Române.

„Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment şi se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul”, au transmis reprezentanţii Autorităţii Navale Române. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.039 secunde