Caz de dosarele X la Constanța. O femeie acuză că este amenințată prin... telenovele și drogată de la distanță

2534
17
Caz de dosarele X la Constanța. O femeie acuză că este amenințată prin... telenovele și drogată de la distanță - caz-1472229600.jpg
Deși se confruntă cu probleme de efectiv, polițiștii au și altele pe cap, care-i determină să bată pasul pe loc, încercând să rezolve reclamații de domeniul SF. Este cazul Ruxandrei Hirjan, o femeie, în vârstă de 46 de ani, care a trimis o scrisoare pe adresa cotidianului Cuget Liber, în care afirmă că este constant amenințată și că se teme pentru viața ei, iar autoritățile nu iau niciun fel de măsuri în acest sens. 


Femeia a depus trei declarații la Po-liție și Parchet, în lunile octombrie și decembrie ale anului 2015, dar și în luna februarie a anului 2016. 


"În mod zilnic sunt urmărită în Com-plexul din Tomis II și primesc amenințări cu moartea adresate mie și familiei mele. Sunt amenințată printr-un fel de pantomime. Mai exact, persoane din Guvern sunt numite și destituite din funcții în scopul amenințării noastre cu moartea. 


Am observat că persoanelor din jur le este indusă magnetic un fel de ostilitate la adresa noastră, ca și cum ar fi incitați cei din jur să ne facă rău. 


Sunt urmărită cu niște pitici în mod zilnic și sunt drogată zilnic pe stradă și în oraș cu un aparat de la distanță", precizează Ruxandra Hirjan, în cadrul uneia dintre reclamații. 


"Ceea ce nu se cunoaște și vreau să vă spun este că familia noastră ar fi urmărită de aceștia din programul de televiziune. Ei ar urmări ofițerii de marină din Constanța. Întreaga noastră familie ar fi urmărită din programul de televiziune, din buletinele de știri, din telenovelele românești și mexicane și, atenție, ne amenință direct de la Guvern. Ar fi vorba de ministrul Oprea, Dușa, Daniel Constantin, Valeriu Zgonea, și alții", mai afirmă femeia în cadrul unei declarației. 


Ruxandra acuză Secția 3 de Poliție și Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța că, deși a primit zilnic ame-nințări cu moartea pe care le-a semnalat în mod repetat, nu s-au luat niciun fel de măsuri, iar situația a continuat. Oamenii legii spun că sesizările au fost luate în considerare și s-au verificat posibilele fapte, însă temerile femeii nu s-au adeverit. Polițiștii Secției 3 i-au răspuns în două rânduri, în data de 10 noiembrie 2015 și în acest an, pe data de 17 martie. 


Mircea Radu o amenință
Într-o altă plângere, Ruxandra Hirjan are și alte probleme de expus: "Crainicii de televiziune ai canalului TVR1 și TVR2 ne-ar amenința. Mircea Radu și Mirela Negat, pe de-o parte și pe de alta parte verii Radu, Mirela și eu, dar și alți veri au corespondent în televiziune. Acestea sunt doar câteva exemple. Aceste amenințări se găsesc în întreg programul tv. Sunt incluse în formatul de televiziune. Asemănarea fizică și de nume n-ar fi întâmplătoare, ci ar urmări un procedeu specific folosit de infractori. Și n-ar fi vorba numai de rude, ci ar fi vorba de cei din jurul nostru, vecini, prieteni de familie, colegi de serviciu. Există 2 telenovele, una românească și una mexicană, de unde am informații că am fi amenințați. Cea românească se cheamă «Tanti Florica» și cea mexicană «Ținutul Răzbunării». Vă rog să verificați dacă din aceste telenovele îmi sunt amenințați părinții și familia. Personajul Tanti Florica, interpretat de Florin Călinescu, ar fi amenințat-o pe mama mea, Florica Hirjan, pe care am pierdut-o, iar personajul Ulises s-ar referi la prietenii de familie, ofițeri de marină, care de asemenea au pierit în aceeași perioadă cu părinții. Telenovelele au deci semni-ficația unor amenințări cu moartea, la adresa părinților, a familiei și a prietenilor".


Polițiștii mai spun că Ruxandra Hirjan a fost invitată la secție de mai multe ori pentru a clarifica și a-i ajuta pe agenți să înțeleagă mai bine problemele cu care se confruntă, însă nu a venit niciodată pentru a oferi lămuriri. Totodată, un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța i-a răspuns femeii că "nu poate primi astfel de sesizări și că nu poate oferi consiliere". 


Legături cu accidentul elicopterului SMURD
În cadrul uneia dintre plângeri, femeia mai spune: "Medicii din spital care s-au ocupat de părinți ar fi de asemenea urmăriți din programul de televiziune. Dr. Osman, Neagoie și ceilalți doctori, inclusiv medicul de familie. Astfel a apărut la televizor, crainicul TV Osmanovici, de la dr. Osman. Vă rog să verificați și legătura între accidentul elicopterului SMURD și faptul că medicii din Spital erau amenințați. S-a petrecut exact în perioada în care părinții erau spitalizați grav bolnavi în Spitalul Județean. Cu o săptămână înainte să li se facă rău părinților a început să oprească curentul zilnic pe scara blocului, apoi numai în apartament. Aproape în fiecare zi se oprea curentul în casă. Pe întuneric am început cu toții și eu și părinții să vomităm. Apoi a început să i se facă rău mai mult mamei. Am simțit că sunt drogată în casă cu ceva de la distanță. După ce am chemat salvarea, în spital, am început să primesc amenințări cu moartea de la niște persoane pe care n-am putut să le identific. Toți medicii de pe secție parcă erau drogați. Nu voiau să vorbească cu mine, erau nervoși, se închideau în birou. Apoi au început să ne zică diagnostice contradictorii. O zi ziceau că e sănătoasă și n-are nimic, în altă zi ziceau că are tumoră. S-au contrazis tot timpul între ei". 


Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Radu
27 august 2016
Voi va sapati singuri groapa, asa va indreptati spre faliment

Cum puteti sa bagati in seama asa ceva? Asta nu e presa, e cancaniada. Televiziunile si ziarele au inceput sa promoveze toti dementii, de-aia nu mai cumpara nimeni ziare. Sa nu va mai mirati ca nu va cumpara nimeni ziarul pe hartie

Gigi
27 august 2016
Femeia are probleme grave de sanatate mentala !

Va bateti joc de sarmana femeie , ai mai publicati si numele , asta-i jurnalism ? ! Trebuie dusa la psihiatrie de urgenta , nu luate declaratii la politie in bataie de joc !

Politist
27 august 2016
Foarte bine

Măcar asa sa vadă toata lumea cu ce ne confruntam di noi, cine ne face plângeri ca nu le rezolvam plângerile. Voi credeți ca este o Nebunie? Nebunie este prin ce trecem noi din cauza celor ca doamna de mai sus. Sunt sute astfel de cazuri. Si pe toate trebuie sa le verificam

Vecini
27 august 2016
Pentru cei care ii plâng de mila

Stați voi cu oamenii astia in vecinătate sa vedeți cum e si abia apoi sa le plângeți de mila. Ne terorizează. Dacă sunt nebuni sa fie duși la Palazu dar nu sa ne agaseze pe noi. In timp oamenii astia pot deveni un pericol. Autoritățile ce fac?

Cititor
27 august 2016
Cred ca nu ați citit bine articolul

Autorul scrie clar ca acest caz este un exemplu de situație care blochează activitatea polițiștilor care s.ar putea ocupa de lucruri mai importante. Dacă ar fi prezentat cazul ca pe unul adevărat, serios as fi spus ca este amatorism. Pe mine m-a amuzat povestea. Sunt oameni Si oameni pe lumea asta

Didi
27 august 2016
Pericol public

Oameni ca astia bagă cuțitul in tine pe strada si scapă ca sunt nebuni. Poliția cand a vazut ce ii poate mintea ar fi trebuit sa o ducă la un control psihiatric. Eu cred ca trebuie tratată cu seriozitate aceste cazuri

teo
27 august 2016
tomis2

daca sta in zona tomis II totul este posibil !!

Aaa
27 august 2016
Dezamagit de articol

Publicati cazuri de schizofrenie si faceti din asta o stire bomba in loc sa va ocupati de stiri serioase. Induceti cititorii in eroare cu articolul asta, nu toti vor crede ca doamna are probleme pshiatrice ci ca spune adevarul. Dar cu genul asta de stiri va castigati existenta daca nu sunteti in stare de mai bine!

Iosif
27 august 2016
De ce nu sunt polițiștii pe strada

Fiindcă trebuie sa rezolve cazuri ca acesta

marieta
27 august 2016
articol dezamagitor

cred ca cineva isi bate joc de cititori scriind magarii prin ziare si ziare-online/ oare de ce?/ sorin hulubei ca autor, nu este autorul articolului, exista raspundere pentru fals de informatii.

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.5376 secunde