CAZ INCREDIBIL LA CONSTANȚA / Mort în acte în urma unui accident rutier, viu în realitate

853
1
CAZ INCREDIBIL LA CONSTANȚA / Mort în acte în urma unui accident rutier, viu în realitate - accidentovidiu13-1376289496.jpg

Articole de la același autor

Un bărbat de 59 de ani din Constanța a figurat ca fiind decedat în actele polițiștilor constănțeni, totul pe fondul unei confuzii create în jurul unui accident rutier petrecut în urmă cu o săptămână, pe străzile din municipiu. Întâmplarea incredibilă a pornit de la o identificare greșită, făcută la locul accidentului de către un polițist al unei secții din municipiu, înainte ca adevăratul nume al victimei să fie aflat cu ajutorul bazei de date Sistemul Automat de Identificare a Amprentelor Digitale (AFIS). 

Familia așa-zisului decedat, Constantin Panțîru, a primit vestea ca un șoc, astfel că s-a pregătit de înmormântare, iar la morgă a avut parte de o descoperire care avea să-i marcheze. Cel pe care urmau să-l înmormânteze nu era ruda lor, ci o altă persoană. Constantin Panțîru, aflat în Constanța, și-a contactat ulterior familia, fiind teafăr și nevătămat. 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au declanșat deja o anchetă internă. 

"Pe 3 august, la ora 23.10, un bărbat a fost accidentat în timp ce traversa neregulamentar bulevardul 1 Mai. Asupra bărbatului nu au fost găsite acte de identitate. La fața locului s-a aflat polițistul de zonă, care inițial l-a identificat ca fiind Constantin Panțîru. Polițistul de la Serviciul Rutier a declanșat procedura legală, l-a fotografiat, amprentat, iar probele au fost trimise la AFIS", spun reprezentanții IPJ. 

Bărbatul accidentat a fost dus la spital și internat cu numele de Panțîru, iar la scurt timp după internare a decedat. Cei de la morgă au făcut necropsia, ghidați de documentele de la spital în care era menționat numele Panțîru. Pe 8 august s-a primit răspunsul Laboratorului AFIS din care reiese faptul că numele persoanei care a murit în accidentul rutier este altul decât cel stabilit inițial la fața locului. Tot pe 8 august s-au făcut adrese către Primărie, Medicina Legală, iar rudele au fost înștiințate de rezultatul primit de la AFIS. Persoana decedată în urma accidentului rutier se numea Ion Bălan.

Comentează știrea

COMUNISTU'
12 august 2013
Articolul vostru

Va multumesc . Acum am inteles de ce aM fost amendat in orasul Pantelimon acum 2 ani , oras in care n-am calcat niciodata si, desi am cotestat amenda," justitia " a dat dreptate 'militienilor" si nu a mai tinut cont de solicitarile mele, cele legate cu modul de identificare, drept consecinta si urmare a faptului ca fiscul constantean m-a amenitat cu executarea silita, am platit si m-am bucurat ca traiesc in Romanika. Ma bucur si azi :)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5587 secunde