Caz incredibil: rămas fără mașină, cu banii dați și arestat în Croația!

1946
1
Caz incredibil: rămas fără mașină, cu banii dați și arestat în Croația! - croatiamasinafurata1330632591-1330676301.jpg

Articole de la același autor

Un constănțean cere să i se facă dreptate, după ce a fost protagonistul unei întâmplări halucinante: a fost arestat în Croația, iar mașina i-a fost confiscată pentru că figura ca fiind furată. Iar asta deși în România autoturismul a fost înmatriculat de trei ori și de fiecare dată autoritățile au susținut că nu este nimic în neregulă!

Constănțeanul Mihai Mititelu a cumpărat mașina cu pricina, un Audi A6, în noiembrie 2010. A găsit mașina pe un site de specialitate, fiind pusă în vânzare de proprietarul din Craiova. A plătit 9.000 de euro, a trecut-o pe numele mamei lui, Marioara Mititelu, și a respectat toate prevederile legale. Adică s-a prezentat la Registrul Auto Român și la Serviciul de Înmatriculări Auto, de unde i s-a spus că totul este în regulă, iar mașina a fost înmatriculată.
Avea să aibă o surpriză, însă, după doar câteva luni. La începutul lui 2011, tânărul a plecat cu doi prieteni într-o călătorie prin Europa. La graniță în Croația, vameșii au verificat actele și mașina și au concluzionat: Audi-ul figura ca fiind furat din Franța, încă din 2007. În consecință, l-au reținut pe constănțean, pentru furt, și i-au confiscat autoturismul.
"Am stat 12 ore în arest. Noroc că, înainte să fiu reținut, am reușit să-mi sun fratele și să-i povestesc ce se întâmplă. El a luat legătura cu Ambasada României în Croația, care m-a ajutat să fiu eliberat", ne-a povestit tânărul.
Întors în țară, el a reluat drumurile între instituțiile cu rol de răspundere. Invariabil, răspunsul a fost același: în România, mașina nu figurează ca fiind furată. Din contră, înainte de constănțean a mai avut doi proprietari, ambii din județul Dolj și a fost înmatriculată corespunzător.
"Cum este posibil ca statul croat, care nu este în Uniunea Europeană, să aibă o bază de date mai bună decât o avem noi? Sau nu au verificat, nu și-au făcut treaba, iar clientul meu a avut de suferit din cauza asta?", este problema ridicată de Cristian Ion, avocatul constănțeanului.
Între timp, autoturismul a fost trimis de autoritățile croate înapoi în Franța, la adevăratul proprietar, iar constănțeanul a rămas și cu bani dați, și fără mașină.

Plângere penală împotriva instituțiilor statului
Drept pentru care, păgubitul a formulat plângere penală autorităților statului.
"Am depus plângere penală pentru abuz în serviciu și neglijență în serviciu împotriva Registrului Auto Român și a Serviciului de Înmatriculări Auto. Totodată, vom cere daune, căci clientul meu a fost lipsit de libertate mai multe ore", a precizat avocatul Cristian Ion.
Pe de altă parte, Tudorel Calapod, șeful RAR Constanța, ne-a declarat că speța aceasta este în atenția specialiștilor de la nivel central, dar că, la data când a fost înmatriculată mașina, nu figura ca fiind furată.
Până se va soluționa problema în instanță, constănțeanul este dator să plătească impozitul pe mașină. Reprezentanții statului nu s-au lăsat impresionați de faptul că Mihai Mititelu nu mai are mașina și îi pretind, anual, peste 900 de lei.



Comentează știrea

europeanu
2 martie 2012
Furaciuni legale

tupeul nesimtit al autoritatilor este proverbial.Este o nesimtire innascuta.Peste tot unde te duci cu o problema cat de mica esti intampinat de o sete de spaga si o nesimtire iesite din orice tipar.Personal cunosc problema unui cunoscut care acum 7 sau 8 ani (fara sa stie) a cumparat o masina ce figura ca furata din Austria.A inregistrat-o normal.O conduce si astazi si a fost `sfatuit`sa nu o vanda si sa nu iasa cu ea din tara.Sfatuit de militieni.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5911 secunde