Caz șocant în Constanța: Un fost polițist, drogat, și-a ucis mama

2568
7
Caz șocant în Constanța: Un fost polițist, drogat, și-a ucis mama - politisttentativaviolionutmarius-1333293372.jpg

O crimă îngrozitoare a avut loc în Constanța, într-un apartament din zona Gării: un fost polițist, consumator de etnobotanice, și-a ucis mama, lovind-o de mai multe ori cu un cuțit în gât. Fapta s-a petrecut la doar o săptămână după ce tânărul a fost eliberat din închisoare, unde a fost închis pentru tentativă de viol.

Apropiații Zoiței Magda sunt șocați. Știu cât s-a chinuit femeia de 61 de ani, câte lacrimi a vărsat din cauza fiului ei, Marius Ionuț Magda, de 30 de ani, dar cum i-a fost mereu alături. Ironia sorții face ca tocmai fiul ei să fie cel care a ucis-o, cu bestialitate.
Sâmbătă, fratele femeii s-a îngrijorat căci aceasta nu-i răspundea la telefon, așa că s-a decis să o viziteze, în apartamentul de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, din apropierea Spitalului de Boli Infecțioase. Era alarmat, mai ales că nepotul lui abia fusese eliberat condiționat din penitenciar, în urmă cu o săptămână, iar după numai o zi, mama lui îi găsise deja o seringă în cameră, semn că nu renunțase la drogurile care-i distruseseră viața. "I-am spus să-l interneze, dar ea tot spera că-și va reveni…", își amintește bărbatul.
Când a ajuns la apartament, nu a reușit să deschidă ușa, așa că a sunat la Poliție. Oamenii legii au găsit-o pe Zoița Magda, în dormitor, într-o baltă de sânge, cu mai multe tăieturi în zona gâtului. Într-un alt dormitor, pe pat era întins fiul acesteia, cu tăieturi la brațe și picioare. A fost transportat imediat la spital, unde s-a constatat că rănile erau superficiale; în schimb, era inconștient, din cauza substanțelor psihoactive pe care și le injectase.
Potrivit anchetatorilor, tânărul este suspectat că și-a omorât mama cu mai multe lovituri de cuțit, cu 12 sau 24 de ore înainte de a fi descoperită (perioada exactă urmează să fie stabilită în urma necropsiei), după care, conștientizând ce a făcut, a încercat să-și pună capăt zilelor.

Ucisă de cel pe care l-a susținut mereu
Dintr-un tânăr cu un viitor promițător, Marius Ionuț Magda a ajuns un drogat. Asta spun toți cei care l-au cunoscut. A urmat cursurile Facultății de Drept, a obținut masteratul în Drept Naval, apoi a urmat Școala de Poliție de la Slatina. Trei ani a lucrat la Secția Judiciară a Poliției Transporturi Constanța, dar în 2009 și-a dat demisia, iar după numai un an, în toamna lui 2010, a ajuns în închisoare, fiind acuzat de tentativă de viol. Atacase o fată, în Parcul Tăbăcărie. Totul pe fondul unei depresii cauzate de boala ta-tălui lui, care a murit, și a consumului de etnobotanice.
Într-un interviu acordat ziarului "Cuget Liber", în 2011, la puțin timp după ce fiul ei a fost condamnat la doi ani de închisoare, mama lui ne împărtășea, cu lacrimi în ochi, grelele încercări prin care a trecut fiul ei și cum a încercat de multe ori să-și pună capăt zilelor.
"Tatăl lui se îmbolnăvise grav, aveam probleme cu banii, iar el a făcut o depresie. Am vândut garsoniera lui Marius, iar el s-a mutat cu noi. Apoi, a urmat o altă încercare. Și-a vândut mașina, pentru că cineva i-a promis un loc de muncă în Anglia, numai că l-a abandonat când a ajuns acolo, așa că a lucrat ca bodyguard vreo trei luni. În final, a trebuit să se întoarcă acasă și nu și-a mai găsit de muncă. Marius devenise înfiorător de trist…", ne povestea femeia.


"Sunt un ratat, mai bine mor!"
Atunci au început drogurile și tenta-tivele de suicid. "La început priza, dar după aceea își băga în venă. L-am luat în București, am vrut să-l internez la Obreja. Când am văzut că lângă spital erau magazine de vise, iar la poartă se vindea cocaină, chiar el mi-a spus: «Ia-mă, mamă, de aici, că mă fac dependent de cocaină!». Ideea de a merge la Palazu Mare a respins-o din start. Îmi spunea: «Mamă, am dus arestați la Palazu, nu mă duce»", ne-a relatat Zoița Magda. Ulterior, am aflat că se plângea unor vecini cu care copilărise: «Sunt un ratat, mai bine să mor!»", ne-a mai spus, la acea dată, Zoița Magda.
I-a fost însă mereu alături, inclusiv în momentele de sevraj. "Avea transpirații, refuza mâncarea. Când era conștient, îmi spunea să nu-l las singur în casă și să nu las nimic la îndemâna lui, bani, bijuterii, să îl leg de pat, să nu se mai ducă să-și cumpere droguri. Voia să lupte cu drogurile", își mai amintea femeia. Slăbise foarte mult și tot nu renunța la droguri. În ziua când a atacat-o pe minora de 16 ani, în Parcul Tăbăcărie, ar fi trebuit să fie la București, lângă tatăl lui ce tocmai fusese operat.
Din nefericire, nu a renunțat la stupefiante, în ciuda faptului că a petrecut aproape doi ani după gratii. În acest timp, mama lui s-a împrumutat peste tot și a plătit victimei fiului ei daunele morale de 8.000 de euro. Iar când a fost eliberat din închisoare, pe 22 martie, după executarea a două treimi din pedeapsă, era bucuroasă. Spera ca fiul ei să se întoarcă pe drumul cel bun…

Sâmbătă noaptea, după ce a primit îngrijirile de rigoare de la medicii Spitalului Județean Constanța, suspectul a fost dus la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. El a fost arestat pentru 29 de zile, fiind acuzat de omor.



Comentează știrea

ion
2 aprilie 2012
mihail

inca trebuie sa plateasca daunele....nu au dat nici un ban pana acum

eu
2 aprilie 2012
ce oameni

ce daune mai vreti ma? omul la inchisoare pe viata...mama moarta...si voi trageti cu daunele? daca prin absurd primti vreo fisa sa va luati lumanari de ei ... oameni de 2 lei.... ditamai tragedia aici si voi tot trageti cu daunele....vai de capul vostru

Răspuns la: mihail
Adăugat de : ion, 2 aprilie 2012
inca trebuie sa plateasca daunele....nu au dat nici un ban pana acum
micutzu
2 aprilie 2012
un nimic

de ce trebuie ca agaricii aia de militieni sa+i protejeze identitatea unui nenorocit? din momentul in care ai facut astfel de fapta nu mai ai nici un drept legal pe pamantul asta...ce atata drepturile omului? Stie toata lumea care-l cunoaste ca omul cu droguri si fara droguri e dus pe pustiu. In copilarie in cartier i se spunea Marius Nebunu, RING A BELL????

Vox Dei
3 aprilie 2012

Nu o cunosc pe fata batuta in parc si nici familia . Tu ai vazut cum arata ? Ca nu i se mai vedeau ochii in cap si ca avea capul tumefiat de nu iti dadeai seama ce trasatuiri avea inainte ????? cum tu le doresti lor sa isi cumpere lumanari cu "fisa" te intreb foarte sincer : cum ai reactiona daca i-ar face ceva similar fiicei tale ?

Răspuns la: ce oameni
Adăugat de : eu, 2 aprilie 2012
ce daune mai vreti ma? omul la inchisoare pe viata...mama moarta...si voi trageti cu daunele? daca prin absurd primti vreo fisa sa va luati lumanari...
moartea
4 aprilie 2012
redusule!

Ce tragedie cretinule? Ca un drogat si-a omorat mama? Da, poate fi tragedie, dar din perspectiva mamei. In orice caz... Te-ai gandit vreodata cat de speriata a fost fata cand a auzit ca cel care a incercat s-o violeze este liber din nou? Te-ai gandit ca poate fetei ii e frica sa mai iasa din casa? Te-ai gandit ca poate noaptea il viseaza pe animalul care a agresat-o ziua in amiaza mare? Iti zic eu, raspunsul la intrebari este "nu", pentru ca tu esti prea prost ca sa gandesti. Creierul tau e prea putin dezvolatat pentru a si gandi. In concluzie...esti un dobitoc si-mi doresc sa te arda-n cur unu ca Magda.

Răspuns la: ce oameni
Adăugat de : eu, 2 aprilie 2012
ce daune mai vreti ma? omul la inchisoare pe viata...mama moarta...si voi trageti cu daunele? daca prin absurd primti vreo fisa sa va luati lumanari...
NICO
6 aprilie 2012
tragedie

Doamna Zoia nu merita sa moara asa,rudele nu le alegem noi.............daca ai un copil poate gandesti si tu putin .......este o tragedie

Răspuns la: redusule!
Adăugat de : moartea, 4 aprilie 2012
Ce tragedie cretinule? Ca un drogat si-a omorat mama? Da, poate fi tragedie, dar din perspectiva mamei. In orice caz... Te-ai gandit vreodata cat de...
ccc
8 iunie 2012
magda

eu il cunosc sau mai bine zis il cunosteam pesrsonal pe tip. in copilarie jucam baschet la liceul traian cu el.......musca i se mai zicea. marius musca. am iesit in oras impreuna de cateva ori si tipul era ok......putin mincinos dar ok in rest....job-ul bun la politia transporturi.....si nu dadea de inteles ca ar putea ajunge pe drumul asta. substante.....chestii.....vene......au aparut dupa si cred intradevar ca o depresie te poate duce pe drumuri pe care nu credeai niciodata sa ajungi......dar nu asa.....viol....crima....si mai ales o mama ucisa.....asa nu....dar...o intrebare....daca marius se droga cand a intrat la inchisoare pentru viol....si a stat aproape 2 ani....timp in care normal nu a consumat nimic si a fost in regula....cand a fost eliberat trebuia sa fie fresh dpdv al substantelor....dar....a doua zi omul era in droguri.....si acum ma intreb eu....daca nu consuma 2 ani de ce imediat a doua zi se apuca ? nu cumva omul a consumat 2 ani in inchisoare asa ceva si era dependent si a continuat obiceiul si doza zilnica si in libertate? si acum ce sa zic.....cum facem cu inchisoarea.....intri un drogat.....afla baietii de tine.....si incep sa iti vanda.....ca ai probleme...sevraj...una alta....si ei de unde au in inchisoare? si la penitenciarul de maxima siguranta poarta alba.......asta ar trebui sa ne sperie putin.....si mai mult gestul omului.....viol...desfigurare....crima.....pedeapsa.....inchisoare pe viata......

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2135 secunde