CAZ ŞOCANT! O fetiţă de un an a fost găsită moartă în maşină! Tatăl a crezut că a dus-o la creşă, dar a uitat-o în soare

963
CAZ ŞOCANT! O fetiţă de un an a fost găsită moartă în maşină! Tatăl a crezut că a dus-o la creşă, dar a uitat-o în soare - img-1686222152.jpg
O fetiță în vârstă de puțin peste un an a murit în mașină, sufocată de căldură, deshidratată, după ce tatăl ei a crezut că a dus-o la creşă, dar a uitat-o în autoturism.


CITEŞTE ŞI Nu lăsați copiii în mașină când este foarte cald afară. "Se poate întâmpla o tragedie!"Bărbatul, care va fi anchetat, era atât de convins că a lăsat copilul la creșă, încât și-a sunat soția pentru a o ruga să o ia de acolo după-amiază. Femeia s-a prezentat la grădiniță în jurul orei 14.00, dar i s-a spus că fiica ei nu era acolo. A observat imediat mai multe persoane într-o parcare și a alergat acolo, găsind fetița în scaunul de mașină. Oamenii au spart imediat geamul mașinii, însă copilul nu răspundea. Când medicii au ajuns acolo, nu au mai putut face nimic pentru a o readuce la viaţă. Incidentul a avut loc în Via dei Fucilieri, la periferia capitalei italiene, informează Roma Today.


Sfaturi de la autorităţile române pentru părinţi


De-a lungul timpului, mai mulţi copii au avut de suferit după ce părinţii i-au lăsat în caniculă, în maşină.


Specialiștii din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) îi avertizează pe părinți și pe bunici ca în niciun caz să nu lase copiii nesupravegheați în mașină, deoarece temperatura poate atinge valori mortale.

Temperaturile ridicate sunt o problemă pentru copilași, deoarece ei le percep diferit de adulți și sunt afectați mult mai tare.

Din păcate, de-a lungul timpului, neglijența a făcut câteva victime, afirmă specialiștii de la Departamentul pentru Situații de Urgență. De aceea, pentru ca această istorie neplăcută să nu se repete, este obligatoriu ca, pe timp de vară, toată lumea să țină cont de această indicație, pentru a proteja viața celor mici.

"Niciodată să nu lăsați copiii singuri în mașină! În timpul caniculei, în mașină, temperatura poate fi mortală. Când temperatura exterioară este de 26 de grade Celsius, după 20 minute, în mașină va fi 43 de grade Celsius, după 40 minute, 48 grade, iar după o oră, 51 de grade. Pe timpul caniculei, copiii sunt cei mai vulnerabili, din cauză că temperatura lor corporală crește de trei până la cinci ori mai repede decât la adult. Când temperatura corporală a unui copil atinge 40 grade Celsius, organele interne încep să cedeze, iar la 41,5 grade, poate surveni decesul. În soare, mașinile se încing foarte repede, de aceea se pot petrece tragedii mai repede decât vă imaginați", explică reprezentanții DSU. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5133 secunde