"Cazier" de amenzi. Șoferii vor putea cere istoricul sancțiunilor

147

Articole de la același autor

Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică proiectul de ordin privind evidența permiselor de conducere reținute și a sancțiunilor aplicate șoferilor. Prin document, se stabilește că va fi implementată o aplicație informatică în care toate abaterile vor fi reunite, iar șoferii vor avea acces la aceasta la cerere.

Potrivit proiectului de lege, procesele verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, prin care au fost aplicate sancțiuni se transmit cel mai târziu în prima zi lucrătoare care urmează celei în care au fost întocmite, în copie, poliției rutiere competente, care va introduce mențiunile în aplicația informatică. Poliția rutieră poate modifica sau șterge aceste mențiuni.

"Mențiunile privind permisele de conducere reținute și sancțiunile aplicate, implementate în aplicația informatică, se șterg automat în termen de cinci ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a fost săvârșită fapta", se menționează în proiect.

Istoricul sancțiunilor la regimul circulației aplicate unui șofer se comunică la cererea acestuia, pentru perioada solicitată, de către poliția rutieră în termen de 15 de zile de la data înregistrării cererii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.413 secunde