Ce a scos la iveală controlul microbuzelor de transport persoane, de pe Autostrada Soarelui

283
Ce a scos la iveală controlul microbuzelor de transport persoane, de pe Autostrada Soarelui - politia-1383752523.jpg

Articole de la același autor

Polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu specialiști ai autorităților cu atribuții în domeniul transportului rutier au desfășurat, ieri, o acțiune pe autostrada A2 București - Constanța, pentru verificarea legalității transportului rutier public. În urma acțiunii, au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale și au fost identificate 9 persoane suspectate de comiterea unor infracțiuni.

La acțiune, care face parte din proiectul "Transport Security Activities", proiect demarat la începutul anului 2010, la nivelul Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).au participat și specialiști din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, Autorității Naționale a Vămilor și Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, instituții cu atribuții în domeniu.

Pe parcursul acțiunii, au fost controlate 184 de autovehicule, fiind aplicate 84 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 237.000 de lei.

Multe amenzi au fost aplicate șoferilor care nu au respectat perioada de odihnă și conducere (24 de sancțiuni), o parte pentru nerespectarea legalității transporturilor, două pentru deținere de bunuri fără documente de proveniență, iar cele mai multe pentru încălcarea regulilor Codului Rutier.

De asemenea, doi șoferi au rămas fără permise auto pentru depășirea vitezei legale, iar trei certificate de înmatriculare au fost retrase pentru defecțiuni tehnice.

În timpul verificărilor au fost depistate și nouă persoane condamnate la închisoare, dar care se sustrăgeau sentinței, toți cetățeni străini. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4451 secunde