Ce abateri grave comit șoferii din Constanța și cum sunt pedepsiți

478
4
Ce abateri grave comit șoferii din Constanța și cum sunt pedepsiți - fondabateri-1381858513.jpg

Articole de la același autor

Proastele obiceiuri ale unor șoferi din Constanța în trafic produc, de foarte multe ori, haos și chiar accidente rutiere. Fie că vorbim despre neștiință, rea voință sau doar lipsă de respect pentru ceilalți participanți la trafic, comportamentul șoferilor poate fi sancționat. Polițiștii rutieri din Constanța recunosc că sunt depășiți de numărul mare de participanți la trafic, așa că nu pot sta cu ochii pe toată lumea. Însă asta nu înseamnă că nu văd și nu sunt conștienți de ce se întâmplă pe șosele. Șoferii au obiceiuri proaste în trafic, care însă pot fi dovedite și sancționate cu ușurință. 

Forțarea semaforului te lasă pieton

Una dintre cele mai grave abateri pe care le săvârșesc șoferii din Constanța este, potrivit polițiștilor, forțarea semaforului sau trecerea pe roșu. Pe lângă faptul că poți provoca cu ușurință un accident rutier, această abatere se sancționează cu suspendarea permisului, dar și cu o amendă cuprinsă între 320 și 400 de lei. "De obicei, șoferii săvârșesc această abatere pe timpul nopții, când consideră că drumul este mai liber și că nu se poate întâmpla nimic rău. Sancțiunea este suspendarea permisului de conducere pentru 30 de zile și 4-5 puncte amendă", precizează inspectorul George Munteanu, șeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Rutier Constanța.

Oprești lângă un alt șofer și porți discuții? Amendă

Polițiștii rutieri te pot amenda și dacă oprești în paralel cu un alt autoturism staționat și începi să porți discuții cu acesta. Oamenii legii spun că această mică "distracție" îți poate aduce o amendă cuprinsă între 160 și 400 lei.

"Această abatere este des întâlnită în Constanța. Șoferii opresc unul lângă celălalt și încep să poarte discuții. Oprirea în loc nepermis se sancționează cu 2-3 puncte amendă, în timp ce staționarea, cu 4-5. Aceeași sancțiune se aplică și în cazul șoferilor care opresc în dreptul unui magazin, pun avariile și mai lasă și portiera deschisă, spunând că lipsesc doar câteva momente, sau în cazul în care un șofer oprește în mod neregulamentar în stațiile mijloacelor de transport", explică polițistul.

Ești șmecher, depășești pe partea stângă

O altă abatere săvârșită des de șoferii constănțeni este virajul la stânga peste marcajul continuu sau intrarea pe acces interzis. Oamenii legii spun că, în general, conducătorii auto fac aceste lucruri în mod conștient, nu pentru că nu ar cunoaște configurația drumurilor. "Marea majoritate a șoferilor săvârșesc aceste abateri cu bună știință, nu pentru că n-au știut. Aceștia sunt conștienți că ar putea fi sancționați, din cauza asta se asigură temeinic, în sensul că se uită să vadă dacă e prezent vreun echipaj de Poliție. Niciun șofer nu săvârșește aceste abateri până nu verifică prezența sau absența Poliției în zonă", spune șeful Biroului Accidente.

Comentează știrea

Debus
16 octombrie 2013
...

Asteptam cu interes si articolul pr0astele obiceiuri ale politistilor, de a vana, de a sta ascunsi si nu in ultimul rand de a amenda exagerat. Eu in toata soferia mea n-am primit avertisment nici macar la cea mai mica abatere ... Sa ne scuteasca si domnii politisti, ca pe parte de prevenire si educatie rutiera in scoli sunt P R A F! In afara de amenzi nu au alte prioritati p-acolo.

mr.Anaconda
16 octombrie 2013
!!!

Corect! ce-ai scris nr.1, dar trebuie avut in vedere ca totul pleaca de la cursuri si de la instructori. Cand am luat permisul in 1986 atunci se dadea sala, poligonul si la urma orasul. Sala in proportie de 80% se lua, dar la poligon era "urgie" trebuia sa faci plecarea in panta, jaloanele parcarile laterale si cu spatele tot printre jaloane, iar tot poligonul trebuia facut in timp, iar la sfarsit se executa traseul prin oras. Si acolo erau soferi care picau examenul. Parerea mea este ca trebuiesc noi regului pentru obtinerea permisului de conducere.

ct
16 octombrie 2013
descongestionarea orasului

dar ce masuri ia politia Ct pt descongestionarea traficului si a parcarilor din oras? sunt strazi in care pietonii merg pe carobil,nu au loc pe trotuar din cauza masinilor parcate ( exemplu str Bucuresti) urgent trebuie regandit modul de actiune ref la masinile parasite pe spatiul public; e inadmisibil ca odata sunat la politia locala,le dai toate datele ref la masina nemiscata de 1 an sa zica ca au nvoie sa fii prezent cand ii pun avertismentul in geam! te-am anuntat,vii,constati ( se vede clar daca o masina e nemiscata de cateva luni) si iei masuri! ce draq ai nevoie de martori???

FONDURI UE
16 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : Sute de pietoni, amendați de rutieriști
Marţi, 15 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : Lovit pe trecerea de pietoni
Pagina a fost generata in 0.9125 secunde