Acuzații grave la adresa cms. șef Emilian Nicolae

Ce avea acasă un șef de poliție din Constanța: probe din dosare și un arsenal de arme ilegal

2455
10
Ce avea acasă un șef de poliție din Constanța: probe din dosare și un arsenal de arme ilegal - dnaemiliannicolaecernavoda-1383073194.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale de Corupție au făcut precizări cu privire la infracțiunile pentru care este anchetat comisarul șef Emilian Nicolae, fostul șef al Poliției orașului Cernavodă și pentru care, de altfel, a fost destituit din funcție.  Astfel, potrivit datelor puse la dispoziție de procurorii anticorupție, comisarul șef este cercetat pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu, o instigare la abuz în serviciu și două infracțiuni de nerespectarea legii privind regimul armelor și munițiilor.  Anchetatorii susțin că "există date și indicii temeinice", conform cărora polițistul "și-a însușit, în mod fraudulos, și a deținut la domiciliu, în original sau în copie, numeroase înscrisuri clasificate drept secret de serviciu și înscrisuri neclasificate utilizate exclusiv în activitatea de cercetare penală a organelor poliției judiciare și nedestinate publicității". De asemenea, la domiciliul polițistului au fost găsite și formulare tipizate necompletate, utilizate de judiciariști.  "Același învinuit și-a însușit, în mod fraudulos, mijloace materiale de probă într-un dosar penal", au adăugat procurorii. Este vorba despre două recipiente cu produs petrolier.  Polițistul mai este acuzat și că a utilizat în interes propriu mașinile de serviciu, dar și 75 de litri de combustibil, bunuri aparținând Poliției Constanța.

Permise de port armă, pentru el și fiul lui, cu încălcarea legii

Fostul șef al Poliției Cernavodă este cercetat și pentru că a omis să depună două arme de vânătoare și un pistol Glock, cât și munițiile aferente, la un armurier, după ce i-a expirat permisul de port armă. Potrivit legii, bunurile menționate ar fi trebuit depuse în termen de zece zile de la data expirării perioadei de valabilitate a permisului. În schimb, spun procu-rorii anticorupție, a deținut la domiciliu o cantitate mult mai mare de muniție decât cea prevăzută de lege, precum și altă muniție, necorespunzătoare armelor personale de vânătoare. "Totodată, i-a determinat, cu intenție, pe reprezentanții Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Con-stanța să-și încalce atribuțiile de serviciu cu ocazia eliberării, atât pentru sine, cât și pentru fiul său, a unor noi permise de armă, cu neres-pectarea procedurii pre-văzute de lege și în lipsa depunerii tuturor documentelor necesare în acest scop", au mai adăugat procurorii, referitor la acuzațiile de instigare la abuz în serviciu. Polițistului i-au fost aduse la cunoștință acuzațiile, au mai precizat anchetatorii. "Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", a subliniat procurorul Livia Săplăcan, purtător de cuvânt al DNA. Reamintim că polițistul Emilian Nicolae a fost demis din fruntea Poliției Cernavodă și i-a fost retrasă autorizația de acces la informații clasificate, fiind pus la dispoziția Inspectoratului Județean de Poliție Constanța. Dar, fără dreptul de a avea acces la informații clasificate, se restrânge foarte mult activitatea pe care o poate desfășura. Potrivit colegilor de muncă, comisarul șef ar fi internat în spital, în Capitală. 

Comentează știrea

obsy
30 octombrie 2013
La hotul hotit !

Bine ca macar in a 12 ora l-au demis pe Emilian! A fost uns cu toate alifiile, a reusit acum cativa ani sa scape din dosarul megacasei construite cu carca elevilor si angajatilor firmelor "cliente ", cu banii primiti dupa tarfele pestilor , ca de atunci a devenit Cernavoda "acvariul"nr.1 din tara. Se pare ca-si va deschide o firma dupa ce scapa de inchisoare cu numele: "La hotul hotit"

ivi
3 noiembrie 2013
hot

Sa fie intrebat unde a dus tigarile ,tonele de motorina si alcol marfa de contrabanda gasite in depozitul lui Rosca Costel,

ivi
3 noiembrie 2013
hot

Cati euro a incasat de la Rosca sa-i tina dosarul pe loc?

sefu
28 noiembrie 2013
emilian

ti s-a infundat d-l cdt

sefu
28 noiembrie 2013
emilian

ti s-a infundat d-l cdt

Dr. Dragos Sava
11 februarie 2014
Cum a scapat Emil prima data

Am o pacienta care mi-a povestit:cand cms.Nicolae nu a putut justifica averea uriasa,in prima ancheta,salvarea lui a venit de la firma de constructii a lui Mitica Chivu.Acesta i-a dat hartii prin care Emil justifica toate constructiile,printre care si a viloiul sau.Emil in schimb l-a recompensat si anume a "confiscat"5 tone de motorina de la traficanti (facandu-i scapati) si a adus-o in curtea lui Chivu,care are un parc auto impresionant.O mana spala pe alta si amndoua fata!???

Paslaru
13 februarie 2014
Cine l-a protejat pe comisar

Ca fost lucrator la politia Cernavoda cunosc bine individul.Are studii la ff Chisinau,cu spaga.Procurorul CSM Cristian Deliorga l-a protejat ani intregi ca Nicolae Emilian era bun aducandu-i carne de braconaj,peste,vin dar mai ales plicuri cu bani.Cernavoda a exportat in toata Europa,cu concursul sau ,curve.Acestea produceau si prin proxeneti se facea plata.La vila lui Emil din SEIMENI,aveau loc adevarate orgii,cu curve minore ,iar Emil le dadea la ofiterii IPJ,Deliorga,SA-I SATISFACA.Asa cum scrie SAVA,Mitica Chivu i-a dat acte false sa-i fustifice vila.Stiu cum Emil ii dadea acestuia motorina confiscata pentru utilaje.Omul,taximetristul cms.Emil,este ag,pp.BIBICA,care aducea curvele la Seimeni,carnea de braconaj cu masina de politie.Acum BIBICA ,sustrage probe din dosare si ameninta martorii,care pot sa depuna marturie contra lui Emil.

Gavrila
22 februarie 2014
De ce l-ai omorat pe tata

Toti pestii din Cernavoda stiau ca tata,Duti Dobrescu,sofer de taxi in oras este drog-dealer.Si cms.Nicolae Emilian stia si l-a santajat pe tata pentru bani.Lunar tata mi-a aratat cum ii pregatea acestuia plicul cu bani si mi-a spus ca daca se intampla ceva cu el,....eu sa stiu.Cand ofiterii sub acoperire de la Bucuresti,l-au prins pe tata cu droguri in vasul de expansiune de la Cielo,masina lui de taxi,Emil a intrat in panica si a trecut la presing.Il ameninta pe tata sa nu spuna ca ia dat spaga ...ca daca spune il omoara si i-a aratat pistolul.Stiu de la tata care mi-a povestit prin ce incercare trece si cum Emil il asteapta aproape zilnic pe strada lt.I.Musat,unde suntem vecini cu totii ,ca sa-i reaminteasca.Tata nu a mai rezistat si intr-o zi l-am gasit acasa electrocutat.Avea un cablu electric infasurat in jurul corpului pe care si l-a bagat in priza.Cred in pedeapsa Divina si o astept!

Gelu Muscoi
25 februarie 2014
Cum se lucreaza la Politia Cernavoda

Cartierul Columbia.Am fost anuntati ca a avut loc un accident rutier,pe zebra,o victima ,o fata.S-a deplasat la primele cc. Ag.PP. Bibica si Dragut,apoi a venit si cms.Nicolae.Soferul un peste cunoscut si cotizant la cms.era baut,nu avea permis si masina avea numere expirate si acte falsificate.Miza era mare si anume,pestele avea curve luate din ac. cartier si plasate in toata Europa.Cotiza substantial la Nicolae.Acesta l-a facut scapat,nu a raportat si a "luat pt.cc.",apoi a distrus actele Ambulantei si fisele de la Spital.Pe accidentata a "convins-o"sa zica ca a cazut pe scari.M.mult,Emil a modificat in acte "zebra" de la accident,punand-o m. incolo ,si s-au consemnat noile masuratori si la primarie.Vechea zebra a fost razuita cu flexul.

Nicolae Emilian
7 martie 2014
Drept la replica pentru Cernavodeni

Citesc tot felul de comentarii despre mile.Asa este!Asa am facut si nu mi-e rusine!Gradul de Comisar nu mi-l poate lua nimeni.Ce daca am facut o facultate la FF si licenta in Rep.Moldova?Daca dosarul meu de cadre la IPJ a trecut, inseamna ca am fost bun!Si ce daca nu am facut Scoala de Politie la Baneasa?Am ajuns comandant si fara ea si va rad in nas la toti!!! BA M-AM DESCURCAT SI AM AJUNS SEF! A-ti uitat cand veneati la mine si va cacati pe voi de frica?Am m.fost anchetat si am cazut in picioare si repus in functie.Si acum o sa fie la fel.Am sa ma intorc si am sa va fut pe toti:ziaristi,cernavodeni,dusmani...Am bani si relatii!Am dosare, acoperiri si la nevoie le voi folosi.Nu mi-e teama si de mult mi-am pus familia la adapost;Alexandru va fi judecator si ma va razbuna,sotia inca lucreaza la Politie. Pt. toti dusmanii :puteti sa mi-o sugeti cu mult spor!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Octombrie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor  la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.4977 secunde