Ce isprăvi mai fac soldații americani de la Mihail Kogălniceanu

1119
1
Ce isprăvi mai fac soldații americani de la Mihail Kogălniceanu - 60208132230e049a8d17z-1331486060.jpg
Peste 300 de soldați americani de la baza militară de la Mihail Kogălniceanu se află, în perioada 10-24 martie, în Georgia, unde participă la exercițiul militar comun Agile Spirit 2012, organizat de Ministerul georgian al Apărării, informează Trend.az.
Exercițiul, realizat cu sprijinul Marinei Militare americane, include peste 300 de infanteriști americani și 40 georgieni și se va desfășura la baza militară Vaziani, situată la 20 de kilometri de capitala Tbilisi.
Obiectivul operațiunii militare comune este de a intensifica interoperabilitatea dintre cele două forțe armate și de a facilita schimbul de experiență și cunoștințe dintre pușcașii marini. Exercițiul include de asemenea testarea echipamentului militar din dotare, iar soldații vor fi antrenați de mai mulți ofițeri în rezervă ai armatei americane.
Oficialii georgieni doresc implementarea exercițiului Agile Spirit sub forma unui program ce se va desfășura anual, cel puțin până în 2017, și va antrena militari din cele 19 state membre NATO, angrenate în operațiunea Black Sea Rotational Force 12, de promovare a stabilității în regiune. Dezvoltarea acestui program mai are ca scop perfecționarea infanteriștilor georgieni și străini pentru a spori capacitatea de intervenție în programul International Security Assistance Force (ISAF), desfășurat în Afganistan.
Menționăm faptul că Georgia este statul aspirant la statutul de membru NATO care a trimis, până în prezent, cel mai mare efectiv de soldați în Afganistan.


Comentează știrea

nici cu voi nu mai pot
11 martie 2012
ce mai baza nato avem

tu care ai scris articolul ,stii ce,mai bine te duceai sa bei un suc ,fata! nu ne mai spune ce fac soldatii la m.kog. lasa-ne sa uitam ca ne-am. vandut in fel si chip .baza nato ne trebuia noua ! chiar nimeni nu intelege ca usa a gandit atacul asupra iranului de acum 20 de ani si ca pe noi ne folosesc pe post de tampon si avan-post pt ca avem granita maritima cu turcia si turcia e vecina cu iranul?si ca turcia a fost neutra in wwII? asta e stire asta se poate comenta si implanta in constiinta cititorului my friend, si poate sa suscite interesul si sa denote ca da , ganditi inainte sa editati articolele .se presupune ca faceti jurnalism intr-o tara libera,dovedeste! lasa-ne cu ce mai fac soldati americani...............ai uitat sa mentionezi ca le place EUGENIA si ca zugavesc gradinite. pt.tine si sa nu mai spui la nimeni ,munca voluntara pe care o presteaza face parte din terapia anti stress asa ca ...............lasa-ne cu soldatii americani. am zis!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Încerca să vândă unelte de braconaj
Pagina a fost generata in 1.2501 secunde