Ce mizerie! Cum își negocia șpaga un inspector de la ANAF

2194
3
Ce mizerie! Cum își negocia șpaga un inspector de la ANAF - fondinspectoranaf-1443545998.jpg

Articole de la același autor

Trebuia să apere legea și să scoată la iveală neregulile, dar a făcut exact contrariul. Dumitru Adrian Popa, inspector în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală - Direcția regională Antifraudă Fiscală 2 Constanța, a fost trimis în judecată.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au finalizat cercetările în dosarul în care inspectorul Dumitru Adrian Popa este acuzat de comiterea a patru infracțiuni de luare de mită și trafic de influență. Inspectorul se află încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Constanța.

În același dosar, este cercetat în stare de libertate și Florin Zarughevici, acesta fiind cercetat pentru complicitate la luare de mită. Procurorii anticorupție au trimis dosarul pe rolul Tribunalului Constanța, urmând a se stabili primul termen.

Inculpatul Adrian Dumitru Popa lucra la Direcția Antifraudă Constanța din 2013.

La începutul lunii septembrie, inspectorul a fost prins în flagrant în timp ce lua 3.000 de euro mită de la un om de afaceri. Potrivit anchetatorilor, Dumitru Adrian Popa a primit de la mai mulți oameni de afaceri bani, urmând ca, în schimb, să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să nu facă controale la firme.

Oamenii legii spun că acesta ar fi luat, în perioada iulie-septembrie, suma de 13.000 de lei, pe lângă cei 3.000 de euro luați de la administratorul unei societăți comerciale prin intermediul complicelui său.

"La data de 3 septembrie 2015, inculpatul a primit de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3.000 euro pretinsă anterior, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Suma de bani remisă inițial de omul de afaceri inculpatului Zarughevici Florin, care a negociat cuantumul mitei pretinse de Popa Dumitru Adrian și condițiile de loc și timp în care avea să fie plătită, a fost de 5.000 euro. Ulterior, Zarughevici Florin și-a oprit 2.000 euro, iar restul i-a predat inspectorului antifraudă.

La data de 3 septembrie 2015, dar și anterior acestui moment, inculpatul Popa Dumitru Adrian a pretins de la un om de afaceri mai multe sume de bani, pentru ca, uzând de influența, pe care o avea asupra funcționarilor ANAF, să îi determine să adopte o soluție favorabilă într-un dosar privind insolvența unei firme administrate de omul de afaceri, deschis din cauza unei datorii de peste 500.000 lei pe care societatea o avea față de bugetul de stat", spun procurorii DNA. 

Comentează știrea

Platitor de taxe
30 septembrie 2015
sistem ticalosit

Sistemul pe care clasa politica la creat in ultimii 25 de ani duce la astfel de spete. Profesionistii sunt din ce in ce mai putini. Ei sunt marginalizati pana la excludere daca nu se supun politicului. In ANAF nu se intra decat pe pile. Ce experienta sa aiba un tanar de 25, 26, 27, ... 30 de ani? Ce model drept de urmat sa aiba o generatie care intra in sistem pe pile, relatii de partid sau spaga? Pentru ei, noi toti suntem niste infractori. Traim intr-o tara care a ajuns sa se sufoce in laturi. Acest nefericit inspector este victima sistemului. Raul trebuie taiat de la radacina. Fericiti anchetatori voi unde ati fost 25 de ani? De ce ati lasat acest sistem sa se metastazeze. De ce nu mergeti si voi acolo unde il timiteti pe acest nefericit?

@ Platitor de taxe
30 septembrie 2015
Frumos comentariu

Ce as putea sa mai spun,dar fara sa epuizez subiectul,ar fi urmatoarea observatie.Prezenta unui infractor dovedit in mijlocul unui colectiv sau institutie de stat nu-i afecteaza nici pe colegi si nu-l afecteaza nici pe seful institutiei.Toti colegii sunt surprinsi de "atitudinea" tovarasului de munca.Sunt depistati politisti corupti dar comandantul lor se face ca nu stie cu ce se ocupa subordonatul.Colegii lui nu au auzit nimic,nu au vazut nimic.Sunt arestati primari,sau sefi de consilii judetene dar partidul lor creste in sondaje.Este arestat primarul orasului dar inlocuitorul lui,cel care timp de 15 ani i-a suflat in ceafa,este favoritul numarul unu in sondaje.Da,Sistem Ticalosit.Doar o vorba sa mai spun.Ca un blestem al naturii,acesti oameni care au inventat si alimenteaza Sistemul Ticalosit,nu-si dau seama ca intr-o buna zi Ticalosenia se va intoarce chiar impotriva lor,asemenea unui bumerang.Istoria are dovezi(vezi comunismul,fascismul,etc ).Le plang de mila,nu-si dau seama ce fac.

Răspuns la: sistem ticalosit
Adăugat de : Platitor de taxe, 30 septembrie 2015
Sistemul pe care clasa politica la creat in ultimii 25 de ani duce la astfel de spete. Profesionistii sunt din ce in ce mai putini. Ei sunt...
Ano
30 septembrie 2015
Oferta valabila pentru toate localitatile!

OFERTA VALABILA PENTRU TOATE LOCALITATILE !!! Cautam colaboratori pentru publicare anunturi pe internet. Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati. Cerinte: - necesar calculator - conexiune internet - rabdare - cunostinte minime PC - seriozitate - perseverenta - atentie la detalii Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time/ full-time, la alegere. Important ! Lasati mesajul cu textul " INFO " doar pe e-mail ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa: [email protected] Grabiti-va pentru pentru a prinde primul val care include multe avantaje! Oferim si solicitam seriozitate!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : DNA îl reclamă pe Ponta la CSM
Pagina a fost generata in 1.2157 secunde