Ce pedeapsă merită ucigașul atletei de la CS Farul

1568
1
Ce pedeapsă merită ucigașul atletei de la CS Farul - accidenttrecerepietoni-1337881631.jpg
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au judecat, ieri, recursul declarat de inculpat, dar și de procurori în dosarul în care Iulian Moise, de 37 de ani, a fost condamnat de Judecătorie la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Iulian Moise este autorul accidentului care a avut loc la data de 20 septembrie 2008, pe bu-levardul IC Brătianu, din Constanța, unde, pe trecerea de pietoni din dreptul Liceului Agricol Palas, a spulberat două fete. Lisa Maria Tiecar, de 14 ani, la acea dată elevă la Școala nr. 20, din Constanța, a murit, iar prietena ei, Nicoleta Lungu, tot de 14 ani, elevă la Liceul cu Program Sportiv Constanța, a ajuns în stare gravă la spital. Cele două practicau atletismul la Clubul Sportiv Farul.

Prin sentința emisă de magistrații de la Judecătorie, Moise a fost obligat și la plata a 200.000 de euro, reprezentând daune morale, iar 15.000 de lei, daune materiale, familiei fetei ucise, pe când Nicoletei Lungu i s-au acordat daune morale de 3.000 de euro și materiale de 4.500 de lei.

Procurorul de ședință a solicitat condamnarea lui Moise la o pedeapsă cu executare, scoțând în evidență pericolul social al faptelor comise de el, vina exclusivă a acestuia, pentru că nu a acordat prioritate la trece-rea de pietoni și a circulat cu viteză mare. "Inculpatul a arătat dezinteres total față de familia îndoliată și de fata rănită. Mai mult, a negat comiterea faptei, spunând că fetele au traversat strada în fugă", a spus procurorul.

Reprezentantul părții civile, avocat Doina Becuț, a învederat instanței faptul că stabilirea cuantumului daunelor morale în cazul fetei care a supraviețuit accidentului sunt acordate disproporționat în raport cu gra-vitatea faptei.

"La o săptămână după incident, inculpatul a fost de acord să dea 860 de lei pentru o intervenție chirurgicală, o primă tranșă, dar nu s-a mai prezentat să dea banii. Acest copil era unul dintre sportivii de bază ai clubului școlar la care era înscris, inculpatul nu a avut conștiință când nu a venit cu banii", a spus Doina Becuț. Aceasta a mai completat: "Fata a fost privată pentru o perioadă de viața pe care o ducea la 14 ani! A fost marcată de imaginea prietenei moarte! A fost nevoie ca cineva să stea cu ea zi și noapte. Rudele, prietenii, profesorii, colegii de clasă au contribuit cu bani pentru a o ajuta să se opereze. Mai are nevoie de opt luni de recuperări. Nu vrea bani pentru îmbogățire, ci pentru a fi ajutată să urmeze o facultate sportivă, ca să-și îndeplinească visul de a fi antrenor".

Avocatul lui Iulian Moise a spus judecătorilor că fetele ar fi alergat pe trecerea de pietoni, de aceea inculpatul recunoaște că a provocat accidentul, dar că nu a avut loc din vina lui (?!). "A fost o întâmplare din viața lui care l-a marcat și pe care o regretă", a mai spus acesta.

Și firma de asigurare a făcut recurs în acest dosar, pe motiv că suma de 200.000 de euro acordată părinților fetei decedate este mult prea mare. "Reprezintă 335 de ani de salarii pentru o persoană. Suma este exagerată, aberantă și lipsită de bun simț!", a spus reprezentantul societății de asigurare.

În ceea ce o privește pe Nicoleta Lungu, fata rănită care a primit doar 3.000 de euro daune morale, re-prezentantul societății de asigu-rare a spus că, într-adevăr, suma e prea mică, și că ea ar putea fi mărită la 30.000 de lei, conform practicii judiciare și a numărului de îngrijiri medicale.

La închiderea ediției - Magistrații Curții de Apel Constanța au decis să mărească pedeapsa lui Moise, de la 2 la 3 ani de în-chisoare cu suspendare. De asemenea, Nicoleta Lungu va primi 5.000 de euro, în loc de 3.000 de euro, daune morale. În schimb, familia fetei decedate va primi 50.000 de euro, în loc de 200.000 de euro, daune morale. Sentința este definitivă.

Comentează știrea

1
25 mai 2012
HUOOOOO

Sa putrezeasca in infern toti care au dat asemenea sentinta

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3271 secunde